Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 09:49

Το τέρας της ακρίβειας και τα ημίμετρα της κυβέρνησης

Το τέρας της ακρίβειας και τα ημίμετρα της κυβέρνησης

“ΞΙΝΙΛΕΣ ΚΑΙ ΞΙΝΙΣΜΑΤΑ” 

“Αφού έχει πάει σε σούπερ μάρκετ ο Μητσοτάκης για να δει από κοντά το τέρας της ακρίβειας λογικό είναι εκείνη να φοβηθεί και να φύγει!...”, έλεγαν ξεκαρδισμένοι στα γέλια καταναλωτές στο σούπερ μάρκετ, χλευάζοντας με τον τρόπο τους την αντιμετώπιση της ακρίβειας από την κυβέρνηση. 

 

Τους άκουγε και διασκέδαζε με τα σχόλιά τους, όχι όμως και με την ακρίβεια, που μόνο αντιμετωπίσιμη δεν φαίνεται να είναι, κερδίζοντας συνεχώς το στοίχημα με την κυβέρνηση, που ολοφάνερα δυσκολεύεται να την αντιμετωπίσει και καταφεύγει σε επισημάνσεις του τύπου “δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο”. Δεν είναι όντως, αλλά δεν είναι και δικαιολογία έναντι των πολύπαθων νοικοκυριών που βλέπουν στα μισά του μήνα να έχει εξανεμιστεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός. 

Είναι προφανές πως τα όποια μέτρα παίρνονται καταλήγουν να είναι απλώς ημίμετρα και ως εκ τούτου αποτελεσματικά. Και ασφαλώς είναι γνωστό σε όλους, ακόμα και σε εκείνους που εθελοτυφλούν, πως η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα όσο καλοπροαίρετα και αν θεωρούνται αυτά από ορισμένους. 

Θ.Π.