“Να κλείσω κ. δήμαρχε με μια ευχή: Να μη συμβεί αυτό που συνέβη στην προηγούμενη θητεία τη δική μας, την 4ετία. Κάναμε στο ‘20 μια συνάντηση για την ΟΧΕ Ταϋγέτου και η άλλη έγινε προεκλογικά, το ‘23”, είπε ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.
Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, απάντησε αμέσως: “Όχι, εμείς τα τελειώσαμε τα πάντα”. Προηγουμένως είχε πει ότι ο Δήμος Καλαμάτας το 2020, όταν έγινε η πρώτη διαβούλευση για την ΟΧΕ Ταϋγέτου, έκανε όλη τη δουλειά που έπρεπε να κάνει, όμως το θέμα δεν προχώρησε από την Περιφέρεια, λόγω της πανδημίας, όπως είπε, δικαιολογώντας έτσι την περιφερειακή αρχή Νίκα, που άφησε να περάσουν τρία χρόνια χωρίς να γίνει τίποτα.
Ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, το συνέχισε, ανταπαντώντας στον δήμαρχο: “Δεν είπα για εσάς. Και επομένως δεν χρειαζόμαστε και άλλες συμβουλές, αυτό θέλω να πω κ. δήμαρχε”.
Και ποιος έκανε “συμβουλές” χθες στη διαβούλευση για την ΟΧΕ Ταϋγέτου; Όλοι υπέθεσαν ότι ο Στάθης Αναστασόπουλος εννοούσε τον πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, που παραβρέθηκε στη διαβούλευση και μίλησε για διάφορα, αν και όταν ο αντιπεριφερειάρχης έριξε το καρφί του ο πρώην περιφερειάρχης είχε αποχωρήσει.
Στ.Μ.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004