Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2025 12:08

Δεν θα περάσει από την Καλαμάτα τα Χριστούγεννα το τουριστικό τρενάκι… Άλλο ένα φιάσκο…

Δεν θα περάσει από την Καλαμάτα τα Χριστούγεννα το τουριστικό τρενάκι… Άλλο ένα φιάσκο…

Πάει και το τουριστικό τρενάκι… Δεν θα περάσει από την Καλαμάτα τα Χριστούγεννα…

 

Η δημοτική αρχή έφερε στη Δημοτική Επιτροπή εισήγηση για να ξεκινήσει δρομολόγια στην πόλη τουριστικό τρένο, για την ανάδειξη σημείων-τοποσήμων της Καλαμάτας και την ψυχαγωγία μικρών αλλά και μεγάλων. Η εισήγηση πέρασε και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Αντιδήμαρχοι έκαναν δηλώσεις εκφράζοντας χαρά για τη δρομολόγηση του τουριστικού τρένου, ο ίδιος ο δήμαρχος είπε ότι ο Δήμος θα φροντίσει με διάφορες ενέργειες να μάθουν όλοι οι κάτοικοι για τη λειτουργία του τουριστικού τρένου την εορταστική περίοδο, ώσπου ξαφνικά ο πρόεδρος της Φάρις, Σωτήρης Κριτσωτάκης, ανακοίνωσε στην Αναστασία Μάντζαρη, στην εκπομπή της στο Best “Τι Λες Τώρα”, ότι τουριστικό τρενάκι γιοκ!

Το λόγο όμως που το τουριστικό τρένο χάθηκε, όπως τον περιέγραψε ο κ. Κριτσωτάκης,  δεν τον καταλάβαμε. Είπε ότι υπάρχει κάποιο θέμα διαδικαστικού χαρακτήρα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως και ότι “δεν ξέρω και αν προλαβαίνει η εταιρία”, με την οποία υπήρξε συνεργασία για τη δρομολόγηση του τρένου. 

Τα “δεν ξέρω” και τα “διαδικαστικά” δεν μπορούν να θεωρηθούν βέβαια πειστικές δικαιολογίες. Κάτι μας λέει ότι πρόκειται για ένα ακόμη φιάσκο της δημοτικής αρχής για ένα τόσο απλό θέμα. Και αναρωτιέσαι, για την τύχη που μπορούν να έχουν τα σοβαρά ζητήματα του Δήμου όταν η δημοτική αρχή δεν μπορεί καν να τελειώσει ένα θέμα σαν τη δρομολόγηση τουριστικού τρένου;

Στ.Μ. 




ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗ
ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ