Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2026 09:32

Αμοιβές αιρετών σε Δήμους που προκαλούν το κοινό αίσθημα

Αμοιβές αιρετών σε Δήμους που προκαλούν το κοινό αίσθημα

Διάβασα ότι “κατόπιν οδηγίας του κ. Δημάρχου” και με βάση την ευχέρεια που παρέχει ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης, τα έξοδα παράστασης του προέδρου της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας αυξήθηκαν στα 1.380,81 ευρώ το μήνα και του αντιπροέδρου στο 50% του ποσού αυτού. 

 

Κάτι ανάλογο ισχύει με τα έξοδα παράστασης των προέδρων και αντιπροέδρων σε όλα τα νομικά πρόσωπα των Δήμων, με τους μισθούς των αντιδημάρχων κ.λπ

Είναι πρόκληση του κοινού αισθήματος, από την αυτοδιοίκηση μάλιστα, τον πιο κοντινό στον πολίτη θεσμό εξουσίας, να μοιράζεται τόσο χρήμα σε αιρετούς και την ίδια ώρα να αυξάνονται τιμολόγια, τέλη και άλλα κόστη που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, η πλειοψηφία των οποίων προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με μεγάλη προσπάθεια και μεγαλύτερη αγωνία. 

Έτσι και η αυτοδιοίκηση θα καταντήσει σύντομα ένα κλειστό σάπιο σύστημα εξουσίας. 

Στ.Μ. 







Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η κακοποίηση δεν είναι καρναβάλι