Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 15:38

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο για τη διαθεσιμότητα των ανεμβολίαστων - Προβλήματα λειτουργίας λέει το Σωματείο

Να αναθεωρήσει η πολιτεία την απόφασή της και να ανακληθούν από τη διαθεσιμότητα οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, ζήτησε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική είσοδο. Η συμμετοχή στην κινητοποίηση δεν ήταν μικρή. Το Σωματείο υπογραμμίζει ότι από το Νοσοκομείο δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος και ότι έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα προβλήματα από το προσωπικό που δεν εργάζεται πια…

Ο πρόεδρος του Σωματείου, Δημήτρης Τσιλίκας, σε δήλωσή του στην Kalamata Journal τόνισε ότι το Σωματείο ζητά να αναθεωρηθεί η απόφαση για τη διαθεσιμότητα των ανεμβολίαστων υγειονομικών, τους οποίους όμως κάλεσε να εμβολιαστούν, σημειώνοντας ότι “δεν περισσεύει κανένας από το χώρο εργασίας και το Νοσοκομείο”. 

Επίσης σημείωσε ότι με τις διαθεσιμότητες που έχουν γίνει, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας “θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα, ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται”. 

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Πατρινιός, σημείωσε επίσης ότι είναι παράλογο την πιο κρίσιμη στιγμή της μάχης ενάντια στην πανδημία να τίθενται σε διαθεσιμότητα υγειονομικοί. Τόνισε ότι αυτό δημιουργεί μεγάλους κινδύνους στη λειτουργία των δομών δημόσιας υγείας με άμεσο κίνδυνο κατάρρευση. Σημείωσε δε ο κ. Πατρινιός ότι όταν σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση η κυβέρνηση απομακρύνει υγειονομικούς υπονομεύει ακόμη περισσότερο τις δημόσιες δομές υγείας για να μπορέσουν ενδεχομένως το επόμενο διάστημα να εισέλθουν στη διαχείρισή τους ιδιώτες, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την προοπτική της δημόσιας υγείας στη χώρα. 

Στ.Μ.