Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 18:27

Δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν εξηγήσεις για τη στάση της Ελένης Αλειφέρη προς το Σύλλογο των γιατρών του Νοσοκομείου

Δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν εξηγήσεις για τη στάση της Ελένης Αλειφέρη προς το Σύλλογο των γιατρών του Νοσοκομείου

Η ενέργεια της διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας, να καλέσει για εξηγήσεις, με την απειλή της δικαστικής προσφυγής, το Σύλλογο των γιατρών του Νοσοκομείου, προκάλεσε αντιδράσεις χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεδομένου ότι η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Αλειφέρη, είναι δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής παράταξης που συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή. Σημειώνεται ότι η Ελένη Αλειφέρη απουσίασε από τη συνεδρίαση του Σώματος. Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Δημήτρης Οικονομάκος, μίλησε για “κατήφορο” της διοικήτριας, ενώ ο σύμβουλος της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Γιώργος Σωφρονάς, καρδιολόγος, κάλεσε το δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, να τοποθετηθεί επί του ζητήματος…

Ο δήμαρχος έκανε μια δήλωση και υπέρ της Ελένης Αλειφέρη και υπέρ των γιατρών. Σημειώνεται ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου κάλεσε το Σύλλογο των γιατρών να δώσει διάφορα στοιχεία, τα οποία όμως αφορούν την εσωτερική λειτουργία του Συλλόγου. Αυτό το έκανε μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών, για τη φοβερή υποστελέχωση του νοσοκομείου σε ό,τι αφορά το ιατρικό προσωπικό, ανακοίνωση που βγήκε μετά από επίσκεψη και συνεργασία της Ομοσπονδίας με το Σύλλογο των γιατρών του Νοσοκομείου. 

“Δεν περιμέναμε τέτοιο κατήφορο” είπε για τη διοικήτρια του Νοσοκομείου ο Δημήτρης Οικονομάκος, τονίζοντας ότι δεν έχει δικαίωμα να ζητάει εξηγήσεις για τη γενική συνέλευση του Συλλόγου, για το τι είπαν οι γιατροί, τι ψήφισαν κ.λπ. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κάλεσε τη διοικήτρια να ξανασκεφτεί την ενέργειά της και επίσης ζήτησε “να μην ωραιοποιεί την κατάσταση στο Νοσοκομείο, όπως έκανε εδώ (σε προηγούμενη συνεδρίαση) αλλά να κοιτάξει να λύσει τα προβλήματα που οι γιατροί τα ζουν καθημερινά και τα ανέφεραν ένα προς ένα”. 

Με αφορμή την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών αλλά και την ενέργεια της διοίκησης του Νοσοκομείου ο Γιώργος Σωφρονάς, από την παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη, υπέβαλε για μια ακόμη φορά την πρόταση προς τη δημοτική αρχή να συγκαλέσει σύσκεψη με προσκεκλημένους τους εκπροσώπους των αρμόδιων φορέων και των θεσμικών και άλλων φορέων του τόπου, με σκοπό να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση για να στελεχώσει επιτέλους, όπως τόνισε, το Νοσοκομείο Καλαμάτας με μόνιμο προσωπικό. 

Ειδικά για την διοικήτρια του Νοσοκομείου ο Γιώργος Σωφρονάς εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι παραμένει ακόμη και δημοτική σύμβουλος, αν και σχολίασε ότι αυτό είναι προσωπικό θέμα του δημάρχου και της ίδιας. Επίσης, απευθυνόμενος στο δήμαρχο, ρώτησε αν “συμφωνείτε με την επιστολή της κ. Αλειφέρη, που αντί να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών καλεί σε απολογία τους γιατρούς, τους συνδικαλιστές, με απόφαση μάλιστα του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου. Πολύ θα με ενδιέφερε η άποψή σας”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος απάντησε ότι “η κ. Αλειφέρη είναι εξαιρετική συνάδελφος, νομίζω ότι τα παρακολουθεί στενά (τα θέματα που τέθηκαν). Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για την επιστημονική κοινότητα, για τους γιατρούς, που έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό, ιδιαίτερα αυτό το διάστημα της υγειονομικής κρίσης”. 

Στ.Μ.