Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 11:02

Καταγγελίες και οχτώ αιτήματα από το Σωματείο των γιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 
Καταγγελίες που αφορούν σε “ανεπίτρεπτες” καθυστερήσεις των διαδικασιών ολοκλήρωσης της πρόσληψης γιατρών, σε “απειλές και εκβιασμούς” της διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας και στην απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών, δημοσιοποιεί με ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας. Το ανώτατο όργανο του Σωματείου καλεί τη διοίκηση του Νοσοκομείου να απαντήσει στις καταγγελίες αύριο, στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία, ενώ στο ψήφισμα παρουσιάζονται και τα αιτήματα του Σωματείου, τα οποία επικεντρώνονται στην ενίσχυση της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό στα τμήματα του Νοσοκομείου που υπάρχουν πολύ σοβαρά κενά. 

Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, το οποίο απευθύνεται στη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, στον Ιατρικό Σύλλογο και στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει ως εξής: 

“Τα μέλη του Σωματείου των ειδικευμένων ιατρών του ΕΣΥ Ν.Μεσσηνίας συμμετέχουν στην Πανελλαδική Πανυγειονομική απεργία της Πέμπτης 21-10-21 .

     Καταγγέλλουμε:

   1)Την ανεπίτρεπτη υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας εν μέσω πανδημίας. Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Καλαμάτας σε σύνολο 124 οργανικών θέσεων απαρχαιωμένου οργανισμού και με νέα τμήματα σε λειτουργία υπηρετούν μόνο 67.

  2)Την ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στον διορισμό συναδέλφων που έχουν ήδη κριθεί και περιμένουν τις <<περίφημες υπογραφές>> των αρμοδίων (6η ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας).

  3)Την απαράδεκτη κωλυσιεργία από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Υπάρχουν θέσεις που η υποβολή υποψηφιοτήτων έχει λήξει από τον Μάρτιο και δεν έχει ακόμα καν συγκληθεί το Συμβούλιο Επιλογής, ενώ υπάρχουν και προκηρύξεις του 2018 των οποίων η τύχη αγνοείται. 

  4)Την απαράδεκτη παρέμβαση της Διοίκησης του Γ.Ν.Μ. στο Σωματείο μας με απειλές και εκβιασμούς.

  5)Την απαράδεκτη απομάκρυνση συναδέλφων μας από το χώρο δουλειάς ετούτη την κρίσιμη για την δημόσια υγεία στιγμή, χωρίς ούτε καν σχέδιο αντικατάστασής τους, διότι δεν εμβολιάστηκαν.

      Απαιτούμε:

    1)Την άμεση πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμους ιατρούς.

    2)Την άμεση μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις επικουρικών – συμβασιούχων. 

    3)Την άμεση διεκπεραίωση όλων των προσλήψεων που εκκρεμούν στην ΥΠΕ.

    4)Την άμεση ενίσχυση των 2 ΜΕΘ με τουλάχιστον 2 εντατικολόγους

   5)Την άμεση ενίσχυση των παθολογικών κλινικών με τουλάχιστον  4 παθολόγους.

   6)Την άμεση ενίσχυση της παιδιατρικής κλινικής με τουλάχιστον 5  μόνιμους ιατρούς. Την απόλυτη αναγκαιότητα ύπαρξης νεογνικού τμήματος στον νομό.

   7)Τη στελέχωση με επιπλέον 3 πνευμονολόγους της κλινικής covid.

    8) Την επάνοδο των συναδέλφων μας υγειονομικών που βγήκαν σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού.

      Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 11.00 θα βρισκόμαστε στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας όπου θα μιλήσουμε στα  ΜΜΕ και εκεί καλούμε: 

   Την Διοίκηση του Νοσοκομείου μας να λογοδοτήσει απέναντι στις καταγγελίες μας και να δεσμευτεί για τα αιτήματα μας.  

    Οι ειδικευμένοι ιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, προσπάθησαν και προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους, πολλές φορές σε βάρος τόσο της προσωπικής τους υγείας όσο και της προσωπικής και οικογενειακής τους γαλήνης. Όλα αυτά με πενιχρούς μισθούς μειωμένους κατά 50% από το 2012, εφημερεύοντας μερικές φορές και μέρα παρά μέρα.

     Ζητάμε την κατανόηση των ασθενών και των πολιτών του νομού μας για όσες περιπτώσεις δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε όπως έπρεπε”.