Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 18:46

Χρυσομάλλης: Μέχρι την κανονική λύση προσωρινά γιατροί στα Φιλιατρά από Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους

Χρυσομάλλης: Μέχρι την κανονική λύση προσωρινά γιατροί στα Φιλιατρά από Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους

Με γιατρούς από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και από το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων θα λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, από το οποίο παραιτήθηκε ο μοναδικός γενικός γιατρός που υπηρετούσε σε αυτό, ανακοίνωσε σήμερα ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, μετά από σχετική ενημέρωση που είχε από τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη. Η προσωρινή αυτή λύση θα εφαρμόζεται μέχρι την εξεύρεση γιατρού για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών…

Πιο συγκεκριμένα από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή κ. Χρυσομάλλη ανακοινώθηκαν τα εξής: «Δρομολογείται η αντιμετώπιση του προβλήματος λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών, που προέκυψε μετά την παραίτηση του μοναδικού γενικού ιατρού που υπηρετούσε μέχρι πρότινος σε αυτό.

Όπως ενημέρωσε τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, και μετά και την επιστολή του Δημάρχου Τριφυλίας για το ζήτημα, έδωσε ήδη εντολή για την προσωρινή κάλυψη του Κ.Υ. Φιλιατρών από ιατρούς του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και του Κ.Υ. Γαργαλιάνων, οι οποίοι θα λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας για 3 πρωϊνά την εβδομάδα. Η επιλογή αυτή καλύπτει άμεσα τις ανάγκες των Φιλιατρών στο βαθμό του εφικτού, είναι όμως προσωρινή, έως ότου βρεθεί ιατρός που θα τοποθετηθεί και θα αναλάβει υπηρεσία μόνιμα στο Κέντρο Υγείας.

«Όπως με πληροφόρησε ήδη ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, σε συνέχεια της ενημέρωσης που του έκανα σχετικά με το πρόβλημα, λαμβάνονται άμεσα μέτρα για την υγειονομική κάλυψη των συμπολιτών μας στα Φιλιατρά, με την λειτουργία του Κ.Υ. Φιλιατρών από γιατρούς της Κυπαρισσίας και των Γαργαλιάνων 3 ημέρες την εβδομάδα. Τον ευχαριστώ θερμότατα για μια ακόμα φορά! Ενημέρωσα για την εξέλιξη και το Δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη και τον ευχαρίστησα για την υποστήριξη. Δεν εφησυχάζουμε όμως, αντίθετα συνεχίζουμε την προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί γρήγορα μόνιμη λύση στο πρόβλημα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε αθόρυβα, αποδίδοντας αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας στη Μεσσηνία.», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.