Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 17:38

Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στην Αρχαία Μεσσήνη

Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στην Αρχαία Μεσσήνη

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ PANPROD-ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης είναι πλέον περισσότερο ασφαλής για επισκέπτες που μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποιο αιφνιδιαστικό πρόβλημα με την καρδιά τους, μετά την απόκτηση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, προσφορά της εταιρίας PanProd-Παντελόπουλος. Για την απόκτηση του απινιδωτή ενημερώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, η οποία ευχαριστεί την εταιρία για την προσφορά της και επισημαίνει ότι εργαζόμενοι στην Αρχαία Μεσσήνη έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση του…

Πιο συγκεκριμένα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ανακοίνωσε ότι «τη Δευτέρα 23-01-2023 ολοκληρώθηκε η διαδικασία δωρεάς ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή για τις ανάγκες του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Μεσσήνης από την εταιρεία PanProd – Παντελόπουλος ΑΕ. Η εν λόγω εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα με αντικείμενο την τυποποίηση και εξαγωγή αγροτικών προϊόντων, είχε εκφράσει την επιθυμία να προβεί στην δωρεά του απινιδωτή, η οποία και έγινε ασμένως δεκτή από την Εφορεία ύστερα και από την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο απινιδωτής παρεδόθη στην Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κ. Ευαγγελία Μηλίτση-Κεχαγιά από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας κ. Νικόλαο Παντελόπουλο και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης, ο οποίος δέχεται καθημερινά πλήθος επισκεπτών. Επισημαίνεται ότι τον Νοέμβριο του 2022, σε συνεργασία με το European Resuscitation Council/Basic Life Support Provider Course και με την χρηματοδότηση του ΥΠΠΟΑ, ολοκληρώθηκε κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των υπαλλήλων με ειδικότητα Φύλαξης-Πληροφόρησης και Διοικητικής Υποστήριξης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στην εκμάθηση της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ευχαριστεί θερμά και από αυτήν τη θέση την εταιρεία PanProd – Παντελόπουλος ΑΕ για την εν λόγω δωρεά, η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί σωτήρια σε περίπτωση ανάγκης για την παροχή Α΄ Βοηθειών στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου».