Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 21:59

Έρχεται ένα “μικρό νοσοκομείο” στον Αριστομένη για τρεις μέρες

Έρχεται ένα “μικρό νοσοκομείο” στον Αριστομένη για τρεις μέρες

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τη μοναδική ευκαιρία να κάνουν προληπτικές εξετάσεις με διακεκριμένους γιατρούς περίπου 15 ειδικοτήτων και με τον πλέον σύγχρονο κινητό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό έχουν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, 3-4-5 Φεβρουαρίου, κάτοικοι απομακρυσμένων χωριών του Δήμου Μεσσήνης, σε κινητές ιατρικές μονάδες που θα λειτουργήσουν στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αριστομένη, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”…

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, δήλωσε σχετικά ότι το Δημοτικό Σχολείο Αριστομένη θα μετατραπεί το επόμενο τριήμερο σε ένα ιατρικό κέντρο. Επίσης ο αρμόδιος για θέματα υγείας αντιδήμαρχος, πρώην δήμαρχος Πεταλιδίου Γιώργος Στραβόλαιμος, είπε ότι ουσιαστικά στον Αριστομένη θα στηθεί ένα μικρό νοσοκομείο. 

“Αυτό το πρόγραμμα είναι η έμπρακτη απόδειξή μας ότι έχουμε στο νου μας τις απομακρυσμένες περιοχές, τους δημότες μας που αδυνατούν να προσεγγίσουν κάποια ιατρική δομή για εξετάσεις απαραίτητες για την υγεία” σημείωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αθανασόπουλος. 

Ο αντιδήμαρχος κ. Στραβόλαιμος από την πλευρά του τόνισε ότι “ο δήμαρχος μας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, με το Τμήμα Υγείας του Δήμου, για να φέρουν τις κινητές ιατρικές μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Δημοτικό Σχολείο Αριστομένη”, ενώ επίσης υπογράμμισε ότι είναι μια προσπάθεια που δείχνει την βούληση της δημοτικής αρχής για ισότιμη αντιμετώπιση των δημοτών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές με τους δημότες του αστικού κέντρου. 

Ακόμη ο αντιδήμαρχος κ. Στραβόλαιμος σημείωσε πως μέχρι το πρωί της Τετάρτης είχαν κλειστεί 330 ραντεβού, ενώ η πλατφόρμα για ραντεβού ήταν ανοιχτή μέχρι το βράδυ της Τετάρτη. 

Εξετάσεις θα γίνουν από διάφορες ειδικότητες όπως καρδιολόγων, οφθαλμιάτρων, γενικών χειρουργών, ωτορινολαρυγγολόγων, παθολόγων, διαβητολόγων, διαιτολόγων κ.ά. Μεταξύ των εξετάσεων που θα γίνουν είναι ψηφιακές τρισδιάστατες μαστογραφίες, τεστ ΠΑΠ, ψηφιακοί ακτινολογικοί έλεγχοι, ηλεκτροκαρδιογραφήματα, τρίπλεξ καρδιάς, έλεγχοι προστάτη, έλεγχοι κιρσών, διάγνωση νευρολογικών παθήσεων, ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών κ.ά. 

Τέλος ο αντιδήμαρχος κάλεσε όλους τους δημότες που έχουν κλείσει ραντεβού να προσέλθουν και να μην αφήσουν αυτή την ευκαιρία προληπτικής εξέτασης να πάει χαμένη.

Στ.Μ.