Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 16:20

Μια σύσκεψη που προκάλεσε φήμες αμφισβήτησης του Στ. Αναστασόπουλου στη Μεσσήνη

Στάθης Αναστασόπουλος και Γιώργος Αθανασόπουλος Στάθης Αναστασόπουλος και Γιώργος Αθανασόπουλος

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Γ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 
Έρχονται και επανέρχονται σενάρια και φήμες για διεργασίες αμφισβήτησης του πρώην δημάρχου Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλου, επικεφαλής τώρα της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας. Χθες το βράδυ δε, μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ο Στάθης Αναστασόπουλος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι αντί να φύγουν για τα σπίτια τους, παρέμειναν στο Δημαρχείο και είχαν σύσκεψη στο γραφείο της μειοψηφίας. Αυτό έβαλε σε σκέψεις όσους περιμένουν εξελίξεις στην παράταξη…

Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχαμε τόσο με το Στάθη Αναστασόπουλο όσο και με το σύμβουλο της παράταξης, Γιώργο Αθανασόπουλο, τόνισαν ότι πίσω από τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη της δημοτικής παράταξης, μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν κρύβεται τίποτα που να αφορά διεργασίες διαδοχής. Απλά, τόνισαν, συνεδρίασε η δημοτική ομάδα για τον καλύτερο συντονισμό του έργου της.
Πριν από κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μας είπε ο Στάθης Αναστασόπουλος, η δημοτική ομάδα συνεδριάζει προκειμένου να εξετάσει τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν. Χθες ωστόσο, πρόσθεσε, η σύσκεψη της δημοτικής ομάδα έγινε μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι προηγουμένως συνεδρίασε κάποιο άλλο όργανο του Δήμου και δεν πρόλαβαν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας να συζητήσουν μεταξύ τους.
Ερωτηθείς ο Στάθης Αναστασόπουλος αν έχει μπει ζήτημα αμφισβήτησής του ως επικεφαλής της παράταξης τόνισε ότι «τέτοιο ζήτημα δεν έχει τεθεί, αν όμως προκύψει από κάποιον να το πει για να το δούμε. Εξάλλου εγώ έχω αυτό το ρόλο με την απόφαση του λαού στις εκλογές. Εμείς κερδίσαμε τις εκλογές με μία ψήφο και αργότερα χάσαμε το Δήμο στα σημεία».
Ρωτήσαμε τον Στάθη Αναστασόπουλο αν υπάρχει θέμα συμπόρευσης της παράταξής του με την παράταξη του Δημήτρη Σαμπαζιώτη και μας απάντησε: «Μιλάμε με πρόσωπα και πιστεύω ότι η παράταξή μας, στο πλαίσιο μια ευρύτερης ενότητας, θα συνεννοηθεί μαζί τους στην πορεία. Οι συνθήκες και τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει, δεν υπάρχει τίποτα που να μας χωρίζει με τα στελέχη της συγκεκριμένης παράταξης».
Τέλος, ο Στάθης Αναστασόπουλος τόνισε ότι όλα τα μέλη της δημοτικής του ομάδας «ξεκινάμε μια σημαντική προσπάθεια, έχουμε συναντήσεις με αιρετούς εκπροσώπους και άλλα πρόσωπα Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου, επεξεργαζόμαστε θέματα, συζητάμε και συντονιζόμαστε ώστε τις επόμενη φορά να κερδίσουμε τις εκλογές».
Και ο δημοτικός σύμβουλος, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην αντιδήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, τόνισε ότι η χθεσινή σύσκεψη είχε αποκλειστικό σκοπό τη συζήτηση θεμάτων σχετικά με το έργο και το ρόλο της παράταξης ως μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στ.Μ.