Πέμπτη, 24 Μαϊος 2012 03:54

Για πρώτη φορά Σκανδιναβοί στη Μεσσήνη, που εκπαιδεύεται για να δείξει το καλό της πρόσωπο

Στάθης Αναστασόπουλος και Θανάσης Ψαρούλης Στάθης Αναστασόπουλος και Θανάσης Ψαρούλης

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Από εντατικά μαθήματα θα περάσουν οι επαγγελματίες της Μεσσήνης, ώστε να βελτιώσουν το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουν και να αφήσουν ικανοποιημένους τους Σκανδιναβούς τουρίστες, που για πρώτη φορά βάζουν την πόλη του Νησιού στο πρόγραμμα των επισκέψεών τους. Αν οι επαγγελματίες δείξουν το καλό τους πρόσωπο και πείσουν τους Σκανδιναβούς ότι αξίζει η επίσκεψη στην πόλη, τότε σίγουρα θα ωφεληθούν οικονομικά.

Χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, και ο Θανάσης Ψαρούλης, ο οποίος έχει ζήσει και εργαστεί πολλά χρόνια στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και προσφέρει πολύ σπουδαίες υπηρεσίες για την προσέλκυση τουριστών στη Μεσσηνία, ανακοίνωσαν ότι στις 9 Ιουνίου θα έρθει το πρώτο τσάρτερ με Σκανδιναβούς τουρίστες, που θα καταλύσουν σε καινούργια ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Ανάληψης. Πρόκειται για πρόγραμμα μεγάλου τουριστικού πρακτορείου της Σκανδιναβίας, το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι και τον Οκτώβριο. Αρχικά, είχε αποφασιστεί να γίνονται δύο πτήσεις τσάρτερ την εβδομάδα, τελικά όμως θα γίνεται μόνο μία, λόγω της γενικής πτώσης του εξωτερικού τουρισμού στη χώρα μας. Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι Σκανδιναβοί τουρίστες είχαν ως προορισμό την περιοχή της Μάνης, φέτος όμως για πρώτη φορά μπήκε στο πρόγραμμα και η περιοχή του Δήμου Μεσσήνης.
Όπως σημείωσε ο κ. Αναστασόπουλος, έχει ήδη συμφωνηθεί με το σκανδιναβικό τουριστικό πρακτορείο κάθε γκρουπ να επισκέπτεται την Αρχαία Μεσσήνη αλλά και την πόλη της Μεσσήνης. Μάλιστα, στην πόλη θα πραγματοποιείται γιορτή υποδοχής από το Δήμο, ο οποίος θα προσφέρει σε κάθε Σκανδιναβό από μισό λίτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, προσφορά του ίδιου του Δήμου αλλά και τυποποιητών της περιοχής.
Όμως τόσο κ. Αναστασόπουλος όσο και ο κ. Ψαρούλης, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουρισμού, υπογράμμισαν ότι για να επωφεληθούν οι επαγγελματίες της Μεσσήνης, θα πρέπει να προσφέρουν ένα καλό επίπεδο υπηρεσιών στους επισκέπτες και γι’ αυτό το σκοπό ξεκινούν συναντήσεις με τον επαγγελματικό κόσμο, ώστε να ενημερωθεί και να πάρει οδηγίες. Τα βασικά είναι η καθαριότητα στα καταστήματα εστίασης, οι λογικές τιμές, η ευγένεια και η φιλοξενία. 
Τέλος, ο κ. Ψαρούλης σημείωσε ότι οργανώνεται κάτι πάρα πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Μεσσηνία, ωστόσο για συγκεκριμένες ανακοινώσεις παρέπεμψε στο προσεχές μέλλον.
Στ.Μ.