Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2016 12:16

Αναμορφώθηκε το ισόγειο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Αναμορφώθηκε το ισόγειο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 
Παραδόθηκε χθες, Τετάρτη, το πρώτο και μεγαλύτερο τμήμα του έργου αναδιαρρύθμισης στο ισόγειο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, «πρόκειται για έργο που έρχεται ουσιαστικά και ριζικά, να αλλάξει και να αναβαθμίσει χωροταξικά και λειτουργικά τη Νοσηλευτική Μονάδα, δίνοντάς της μια σύγχρονη και αξιοπρεπέστατη εικόνα στην κτιριακή και ηλεκτρομηχανολογική της υποδομή....

Σημειώνεται ότι το έργο της Αναδιαρρύθμισης του Ισογείου ήταν έργο ενταγμένο στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου και ήταν συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000€ και συμβασιοποιημένου 650.000€.
Μέχρι τέλος της εβδομάδας υπολογίζεται να έχει μεταφερθεί η λειτουργία των επειγόντων στο παραδοθέν τμήμα και από την άλλη εβδομάδα να ξεκινήσουν οι εργασίες όπου και θα ολοκληρώσουν το έργο.
Με αφορμή τη διαδικασία παράδοσης της 1ης φάσης του έργου ο Διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος δήλωσε:
«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας αφού παραδόθηκε ανακαινισμένο και σύγχρονο το μεγαλύτερο τμήμα του Ισογείου. Δικαιώνεται μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια αρκετών συντελεστών που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, αναγνωρίζοντας πάντα τις πολλές και ιδιαίτερες δυσκολίες που ανέκυπταν.
Σήμερα όμως και σε λίγο καιρό ολοκληρωμένα, διαμορφώνεται όσο ποτέ άλλοτε μια νέα πραγματικότητα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που του δίνει μια άλλη προοπτική να ασκήσει το ρόλο και την αποστολή του με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και συνέπεια.
Και δεν αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο έργο διότι Υγεία δεν είναι μόνο υποδομές, αλλά και στο έμψυχο υλικό αφού σε λίγο καιρό και ύστερα από 6 χρόνια παγώματος των προσλήψεων το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε και θα είναι κοντά μας σύντομα 6 νέοι μόνιμοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την παροχή υπηρεσιών Υγείας.
Ταυτόχρονα θέλω να κάνω γνωστό ότι αυτό το διάστημα ωριμάζουν τρία σημαντικά έργα που θα τρέξουν το επόμενο διάστημα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Αναφέρομαι σε μια ουσιαστική αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κυρίως στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στην εγκατάσταση μονάδας αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως και φυσικά σε μια ολοκληρωμένη πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης μέσω χρήσης ΑΠΕ, που θα περιλαμβάνει θερμομόνωση στις οροφές, τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών, εγκατάσταση αντλιών θερμότητας και μια συνολική παρέμβαση που θα καταστήσει το κτήριο βιοκλιματικό.
Συνεπώς όλες οι παράμετροι προδιαγράφουν ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει μπει σε μια άλλη τροχιά ουσιαστικής αναβάθμισης και σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε συστηματικά και συντονισμένα το επόμενο διάστημα.
Τέλος νοιώθω βαθιά υποχρεωμένος για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω θερμά την οικογένεια του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος μέσω της δωρεάς ανέλαβε το συνολικό κόστος της μελέτης. Όπως επίσης τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών αλλά και την ανάδοχο εταιρία που με μεγάλη υπομονή και ωριμότητα δίνανε λύσεις στα αρκετά προβλήματα που ανέκυπταν.
Το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιώργο Γιαννόπουλο και τους Υποδιοικητές Δημήτρη Κωστακιώτη και Μίλτο Ζαμπάρα, όπως επίσης το Δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής για το συνεχές ενδιαφέρον τους στην πορεία του έργου.
Τέλος μια μεγάλη συγνώμη σε όλη την τοπική κοινωνία για την ταλαιπωρία που υπέστη όλο αυτό το διάστημα που διαρκούσαν οι εργασίες. Νομίζω όμως ότι το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί και μας δικαιώνει όλους».

Ακολουθούν φωτογραφίες