Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 11:08

Σε πλήρη εγκατάλειψη οι κατ’ όνομα παιδικές "χαρές" του Δήμου Δυτικής Μάνης

Σε πλήρη εγκατάλειψη οι κατ’ όνομα παιδικές "χαρές" του Δήμου Δυτικής Μάνης

Του Γιώργου Λ. Μουνδρέα 
Ως πολίτες δευτέρας κατηγορίας αντιμετωπίζονται τα παιδιά των συνδημοτών μας, των αποδήμων Μανιατών αλλά και τα παιδιά των εκατοντάδων παραθεριστών που επέλεξαν να περάσουν τις ολιγοήμερες διακοπές τους εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου μας, καθώς έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις εμφανείς ελλείψεις σε βασικές υποδομές, την διαχρονική απουσία σύγχρονων υπηρεσιών εξυπηρέτησης τους, αλλά και την θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής που παρουσιάζουν οι παιδικές χαρές…

Οι συγκεκριμένοι χώροι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της εγκατάλειψης που διαχρονικά συνεχίζει να επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή. Οι παιδικές χαρές του Δήμου μας αντί να είναι χώροι πρασίνου, αισθητικής, ποιοτικής αναβάθμισης και πρωτίστως ασφαλούς παιχνιδιού των μικρών μας συνδημοτών και επισκεπτών, λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας έχουν μετατραπεί σε εγκαταλελειμμένους χώρους (οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται είναι αδιάψευστος μάρτυρας των γραφομένων) με κατεστραμμένα όργανα, απολύτως ακατάλληλες και ανασφαλείς για χρήση και δυνητικούς θύλακες παραβατικής συμπεριφοράς.
Κάθε καλόπιστος πολίτης θα πίστευε ότι δεν θα είχαμε φθάσει στο «και πέντε», σύνηθες δυστυχώς φαινόμενο για τους «διοικούντες» τον Δήμο, εάν οι αρμόδιοι είχαν προνοήσει, ώστε οι παιδικές χαρές εγκαίρως να ευρίσκοντο σε πλήρη λειτουργία.
Η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει ξεκάθαρα εξάλλου πως αποκλειστικά υπεύθυνος για την συντήρηση, επισκευή και ασφαλή λειτουργία των παιδικών χαρών είναι ο οικείος Δήμος, δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ.
Δυστυχώς η απογοήτευση και η αγανάκτηση που διακατέχει τους συμπατριώτες  μας, λόγω της παντελούς έλλειψης ακόμα και των στοιχειωδέστερων υποδομών ενός σύγχρονου και ευρωπαϊκού Δήμου, γίνεται καθημερινά όλο ένα  και πιο εμφανής.
Οι  πολίτες του Δήμου Δυτικής Μάνης επιδιώκουν να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον αυτοδιοικητικό κατήφορο που έχει περιπέσει η περιοχή μας. Όταν δε, έλθει το πλήρωμα του χρόνου θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση στους υπεύθυνους της παρακμής και τους εκφραστές της στασιμότητας.
Οι  πολίτες του Δήμου Δυτικής Μάνης θα είναι αυτοί που θα βγάλουν  από το τέλμα και την απομόνωση την πολυαγαπημένη μας Μάνη που κάποιοι «οραματίζονται» να την κάνουν Βενεζουέλα αντί να εργάζονται για να την μεταμορφώσουν - όπως πραγματικά τις αξίζει - σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Δήμο, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς και εθνικούς χρηματοδοτικούς πόρους.

2.jpg

3.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg