Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 18:30

Ο γιος του Ζισκάρ ντ’ Εστέν στην Πύλο

ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ 
Ο γιος του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ο Λουί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, που είναι δήμαρχος, επισκέφθηκε σήμερα το δήμαρχο Πύλου, Δημήτρη Καφαντάρη. Έδειξε ότι έχει την περιοχή στην καρδιά του και μάλιστα αποκάλυψε ότι ως παιδί υπήρξε κατασκηνωτής στην περιοχή του Ρωμανού…

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, «τον Δήμαρχο του Γαλλικού Δήμου Σαμαλιέρ και γιό του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Λουί Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, σήμερα το πρωί στο γραφείο του, όπου συζήτησαν θέματα σχετικά με την αυτοδιοίκηση.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο Δήμαρχοι μίλησαν για τους δήμους από όπου προέρχονται, με τον κ. Ντ’ Εσταίν να δηλώνει ενθουσιασμένος τόσο από την ομορφιά της περιοχής όσο και από την ευταξία που επικρατεί, ενώ εκθείασε το γεγονός των αναπλάσεων των κοινόχρηστων χώρων σε όλο το δήμο.
KAFANTARHS-DESTEN-11-08-16.jpgΛόγω των ισχυρών συναισθηματικών δεσμών του παρελθόντος, ο Γάλλος Δήμαρχος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός της πρώτης επίσκεψης των γονιών του στην περιοχή το 1963 και στον ενθουσιασμό τους για την ομορφιά του φυσικού τοπίου. Φανερά συγκινημένος, έκανε μια αναδρομή στα νεανικά του χρόνια, όταν αυτός και οι φίλοι του επισκέπτονταν την περιοχή του Ρωμανού για να κατασκηνώσουν.
Έπειτα επισκέφθηκαν το μνημείο των Τριών Ναυάρχων στην κεντρική πλατεία της Πύλου και μίλησαν για τη σημαντική συνεισφορά της Γαλλίας στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Στο τέλος της συνάντησής τους, ο κ. Ντ' Εσταίν , ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος και τον προσκάλεσε στην πόλη Σαμαλιέρ, και ο κ. Καφαντάρης σε ανάμνηση της επίσκεψής τους τους πρόσφερε ένα λεύκωμα της περιοχής και το σύμβολο του Δήμου, τον Γρίπα».