Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 19:21

Στην Ανδρούσα και στην Αρχαία Μεσσήνη ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Στην Ανδρούσα και στην Αρχαία Μεσσήνη ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΒΑΝΙΑ 
Ηλικιωμένους, νέο που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, μαθητές συνάντησε και μίλησε μαζί τους το πρωί ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, κατά την επίσκεψή του στην Ανδρούσα, έδρα παλιάς Επισκοπής, στην οποία επιθυμούσε να μεταβεί λόγω του τίτλου του Επίσκοπου Ανδρούσης που έφερε παλιότερα. Αργότερα ο αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στην Αρχαία Μεσσήνη, από τον ανασκαφέα και καθηγητή Πέτρο Θέμελη, ο οποίος ήταν και ο οδηγός του ηλεκτρικού αυτοκινήτου με το οποίο είδαν τα σημαντικότερα σημεία της αρχαίας πόλης. Ο αρχιεπίσκοπος στη συνέχεια αναχώρησε για την Αθήνα και ακολούθως θα επιστρέψει στην αρχιεπισκοπή του στην Αλβανία…

TSONHS-THEMELHS-ANASTASIOS-XRYSOSTOMOS-15-12-16.jpgΣτην Ανδρούσα τον αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν με χαρά και θαυμασμό οι κάτοικοι της κωμόπολης, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και οι εκπρόσωποι της περιοχής. Ο Αναστάσιος τους είπε ότι αισθάνεται βαθιά συγκίνηση και χαρά γι’ αυτή την επίσκεψη, την οποία τόνισε ότι ήθελε να κάνει από πολύ καιρό.
Στη συνέχεια ζήτησε κι επισκέφθηκε δύο οικίες ανήμπορων γερόντων και ενός παιδιού που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Έπειτα, επισκέφθηκε το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Ανδρούσας, μίλησε με τους μαθητές, ενώ δώρισε βιβλία του στη σχολική βιβλιοθήκη.
THEMELHS-ANASTASIOS-ARXAIA-MESSHNH-15-12-16.jpgΣτην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ανδρούσας, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος δώρισε στον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας αντίγραφο της εικόνας του Αγίου Αθανασίου πατριάρχη Κωνσταντινούπολης, που φυλάσσεται στη συγκεκριμένη εκκλησία. Ο δήμαρχος Μεσσήνης επέδωσε στον Αναστάσιο αναμνηστική πλακέτα του Δήμου.
Ακολούθησε η επίσκεψη και η ξενάγηση στην Αρχαία Μεσσήνη.
ANASTASIOS-ANDROUSA-15-12-16.jpgΤον αρχιεπίσκοπο συνόδευσαν οι μητροπολίτες Απολλωνίας και Φιέρ Νικόλαος, Αμαντίας Ναθαναήλ και Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Τσερεφού
TSONHS-G-ANASTASIOS-TSEREFOS-15-12-16.jpg