Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 18:48

Στη Νάπολη ο Δημήτρης Καφαντάρης για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Στη Νάπολη ο Δημήτρης Καφαντάρης για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΗ-ΜΕΘΩΝΗ 
Στη γειτονική Ιταλία και τη Νάπολη, την περιοχή της Καμπανίας, όπου πέντε αιώνες πριν χιλιάδες Κορωναίοι και Μεθωναίοι βρήκαν καταφύγιο από τη βιαιότητα των Οθωμανών κατακτητών, βρίσκεται και πάλι ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης. Έχει πάει εκεί ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της οποίας είναι α’ αντιπρόεδρος. Ο Δημήτρης Καφαντάρης εκπροσωπεί την ΚΕΔΕ στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας…

Σήμερα παραβρέθηκε στη Βασιλική San Giovanni Maggiore της Νάπολης, ανάμεσα σε εκατοντάδες παιδιά κλασικών Λυκείων και παιδιά της ομογένειας που συμμετείχαν σε ένα Λογοτεχνικό Μαραθώνιο, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στην Ιταλία και του Δημάρχου της Νάπολης.
Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, ο Δημήτρης Καφαντάρης και τη σύντομη ομιλία του δήλωσε: «Η νέα ελληνική γλώσσα δεν είναι υπόθεση των τελευταίων ετών, αποτελεί προϊόν αδιάκοπης εξέλιξης 40 αιώνων και μοναδικό παράδειγμα γλώσσας με αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια. Η ελληνική γλώσσα έγινε διεθνής, πρώτη και η βάση στην οποία στηρίζονται οι περισσότερες από τις άλλες γλώσσες. Είναι απεριόριστη στην παραγωγική της ικανότητα λέξεων και της αξίζει να γίνει Παγκόσμια. Εμείς, ως τοπική αυτοδιοίκηση, είμαστε εδώ για να συμβάλουμε τα μέγιστα για την διάδοσή και τη διαφύλαξη της.  Οφείλουμε να στηρίζουμε την κοινωνική συνεκτικότητα των Δήμων μας και τον σύνδεσμό μας με τον Απόδημο Ελληνισμό και τους Έλληνες της διασποράς μέσα από την ενίσχυση πρωτοβουλιών όπως η σημερινή».
KAFANTARHS-NAPOLH-PAIDIA-09-02-17.jpg