Τρίτη, 25 Απριλίου 2017 16:13

Ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών στο Δήμο Μεσσήνης

Ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργος Πουλάκης ενώ τον υποδέχεται στο δημαρχείο ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης Ο γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Γιώργος Πουλάκης ενώ τον υποδέχεται στο δημαρχείο ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 
Σύσκεψη με το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Τσώνη και στελέχη της δημοτικής αρχής είχε χθες το απόγευμα, στο Δημαρχείο της μεσσηνιακή πόλης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε στην Καλαμάτα, σε εκδήλωση αυτοδιοικητικών παρατάξεων, για τις προτάσεις του υπουργείου όσον αφορά την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που αναμένεται ότι θα προχωρήσει μέσα στον ερχόμενο Ιούνιο…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Μεσσήνης, «ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης επισκέφθηκε χθες το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη στο Δημαρχιακό Κατάστημα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι  κ.κ. Αντώνης Νικολόπουλος, Χρήστος Χριστόπουλος, Γεωργία Παναγοπούλου - Μπρακουμάτσου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Κοτταρίδης, η γενική γραμματέας του Δήμου Πολυξένη Βασιλαδιώτη, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη Κώστας Τσεφαλάς (σ.σ. μέλος της επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση), δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της πλειοψηφίας, καθώς επίσης και  ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Δήμου Ευστράτιος Χρυσαφίδης.
Ο Γ.Γ  είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν υπόψιν του μια σειρά από τρέχοντα οικονομικά, θεσμικά και αντικειμενικά θέματα που αφορούν το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και ειδικότερα το Δήμο Μεσσήνης.
Πέρα από τα παραπάνω έγινε διάλογος με ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών για τον προς ψήφιση νόμο σχετικά με την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Το συμπέρασμα της συνάντησης ήταν θετικό όσον αφορά τον προγραμματισμό δράσεων και παρεμβάσεων που τέθηκαν υπόψιν του Γενικού Γραμματέα, για τον καλό του τόπου και των πολιτών του Δήμου Μεσσήνης».