Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 18:07

Κατηγορούμενος ο Αναστασόπουλος, που κατηγόρησε τον Τσώνη…

Κατηγορούμενος ο Αναστασόπουλος, που κατηγόρησε τον Τσώνη…

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΩΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημόσια αναφορά του Στάθη Αναστασόπουλου, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Μεσσήνης, ότι oδήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, προσέλαβε χωρίς να τηρήσει τη νόμιμη διαδικασία δικηγόρο στο Δήμο ως προϊσταμένης της Νομικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Στάθη Αναστασόπουλο εστάλη εξώδικη διαμαρτυρία από πρόσωπο που θεώρησε ότι θίχτηκε από την δημόσια ανακοίνωσή του. Στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας απάντησε σε υψηλούς τόνους ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ παρέμβαση έγινε και από τον εκπρόσωπο του Σωματείου Εργαζομένων, Στράτο Χρυσαφίδη, που κάλεσε τον Στάθη Αναστασόπουλο να ονοματίσει ποιοι είναι οι υπάλληλοι που, όπως ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή του, συναίνεσαν ώστε ο δήμαρχος να προσλάβει χωρίς την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας τη δικηγόρο ως προϊσταμένης της Νομικής Υπηρεσίας…

Τη Δευτέρα το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, ανέφερε, απευθυνόμενος προφανώς στον Στάθη Αναστασόπουλο, ότι «κάποιοι δεν θέλουν να αλλάξουν μυαλό, επιμένουν στη λάσπη και τη συκοφαντία». Πρόσθεσε ότι «στη ζωή μου έχω μάθει να λειτουργώ με αξιοπρέπεια και σεβασμό και δεν διανοήθηκα ποτέ μου να θίξω ανθρώπους και συνειδήσεις». Ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι η δικηγόρος που προσλήφθηκε ως προϊστάμενη της Νομικής Υπηρεσίας δεν είναι συγγενής του εξ αίματος, αλλά έχουν μια μακρινή συγγένεια όπως οι περισσότεροι άνθρωποι σε μια μικρή κοινωνία. Υπογράμμισε ότι «έκανα ό,τι λέει ο νόμος» και ανέφερε ότι η υπόθεση θα κριθεί στο διοικητικό εφετείο Τρίπολης (στο οποίο έχει προσφύγει η παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου), αφού πρώτα επεσήμανε ότι η απόφαση για την πρόσληψη είχε εγκριθεί από όλα τα αρμόδια όργανα της διοίκησης και μάλιστα είχε απορριφθεί και σχετική αίτηση ακύρωσης από την παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου.
Ακόμη ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης προειδοποίησε πως «θα έχουμε μεγάλη πορεία κύριε Αναστασόπουλε, ο λάκκος με τα φίδια έχει ανοίξει και προσέξτε ποιος θα πέσει μέσα…». Είπε ότι το έγγραφο του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο μιλάει για τήρηση παράτυπης διαδικασίας, δεν κρατήθηκε κρυφό αλλά πρωτοκολλήθηκε κανονικά και πήρε το δρόμο που η διαδικασία προβλέπει ότι έπρεπε να πάρει.
Επίσης ο δήμαρχος, απαντώντας στον υπαινιγμό του Στάθη Αναστασόπουλου ότι το κόστος της προϊσταμένης της Νομικής Υπηρεσίας είναι υψηλό για το Δήμο, τόνισε ότι όταν ήταν εκείνος δήμαρχος το κόστος που συνεπαγόταν η ανάθεση νομικών υποθέσεων σε εξωτερικούς δικηγόρους ήταν υψηλότερο και διερωτήθηκε εάν εκείνη ή η σημερινή πρακτική συμφέρει οικονομικά το Δήμο ή συνιστά κατασπατάληση χρημάτων.
Τέλος, ο Γιώργος Τσώνης κάλεσε τον Στάθη Αναστασόπουλο να μην προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, αναφερόμενος στην εκδίκαση της υπόθεσης από το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης, σχολιάζοντας ότι «τα ίδια λάθη κάνατε και στις εκλογές…».
Από την πλευρά του ο Στάθης Αναστασόπουλος ήταν σαφώς πιο ήπιος στις αναφορές του σε σχέση με το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα. Επέμεινε ότι το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μιλάει για παράτυπη διαδικασία, γιατί δεν είχε εγκριθεί προκήρυξη θέσης προϊσταμένης της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου ωστόσο ο Γιώργος Τσώνης προσέλαβε τη δικηγόρο ως προϊσταμένη της συγκεκριμένης υπηρεσίας, όπως επίσης είπε ότι ίδια αναφορά κάνει και το υπουργείο Εσωτερικών. Σημείωσε ότι οι ενέργειες που γίνονται για το θέμα αυτό εκπροσωπούν όλη την παράταξή του και όχι προσωπικά τον ίδιο και υπογράμμισε ότι από την πλευρά του δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με το πρόσωπο κανενός υπαλλήλου, όπως και καμία διάθεση σπίλωσης συνειδήσεων και συκοφάντησης. Πρόσθεσε δε ότι γι’ αυτό το λόγο και η παράταξή του δεν έχει αναφέρει ποτέ το όνομα του προσώπου που προσλήφθηκε. Σε ό,τι αφορά τις αναθέσεις υποθέσεων του Δήμου σε εξωτερικούς δικηγόρους όταν ήταν δήμαρχος, ο Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι εκείνη την εποχή στο Δήμο Μεσσήνης εντάχθηκαν άλλοι έξι καποδιστριακοί Δήμοι και ο μοναδικός δικηγόρος του Δήμου δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στην πληθώρα των υποθέσεων που απαιτούσαν νομικούς χειρισμούς.
Κλείνοντας τόνισε ότι ο ρόλος της παράταξής του ως μείζονος μειοψηφίας είναι ο έλεγχος των ενεργειών της δημοτικής αρχής «και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, άσχετα αν αρέσει ή δεν αρέσει σε κάποιους».
Ο Στράτος Χρυσαφίδης, υπάλληλος στο Δήμο Μεσσήνης και συνδικαλιστής, κάλεσε τον Στάθη Αναστασόπουλο να κατονομάσει σε ποιους υπαλλήλους αναφέρεται στο κείμενό του όταν λέει ότι συναίνεσαν για την παράτυπη πρόσληψη.
Σημείωσε, τέλος, ότι το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης δεν απευθύνεται για κάποια ενέργεια στο Δήμο Μεσσήνης αλλά στον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου, εφόσον κρίνει ότι χρειάζεται να ενεργήσει.
Στ.Μ.