Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 11:05

Μετά την καταστροφή από το σκαθάρι η είσοδος της Μεσσήνης ομορφαίνει

Μετά την καταστροφή από το σκαθάρι η είσοδος της Μεσσήνης ομορφαίνει

ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΕΣ, ΓΚΑΖΟΝ, ΜΟΥΡΙΕΣ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΕΣ 
Η είσοδος των πόλεων της Μεσσηνίας με τον εντονότερο και ομορφότερο φυσικό χρωματισμό φιλοδοξεί να γίνει η είσοδος της Μεσσήνης, μετά από την ευρεία καταστροφή που προκάλεσε στους δεκάδες φοίνικες της περιοχής το κόκκινο σκαθάρι. Στην είσοδο της πόλης από τον Πάμισο έγινε μεγάλη παρέμβαση από το Δήμο και φυτεύτηκαν δεκάδες κουτσουπιές,  μουριές και καλλωπιστικές δαμασκηνιές…

Στη δυτική πλευρά της εισόδου της Μεσσήνης έχουν φυτευτεί περίπου 45 κουτσουπιές, δέντρα που την άνοιξη βγάζουν πυκνά πανέμορφα ροζ άνθη και ακολούθως βγαίνουν τα φύλλα, ενώ το χειμώνα τα φύλλα πέφτουν και έτσι η εικόνα που δημιουργείται ακολουθεί την εναλλαγή των εποχών του χρόνου. Πρόκειται για δέντρο πανέμορφο και εντυπωσιακό όταν είναι ανθισμένο, προσαρμοσμένο στις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας και χωρίς προβλήματα ασθενειών. Επίσης στη δυτική πλευρά έχει γίνει σπορά χλοοτάπητα, ενώ έγιναν βελτιώσεις στην άρδευση από τη ΔΕΥΑΜ. Στα σημεία όπου διακόπτεται η διαδρομή από τα κανάλια για τα νερά έχουν φυτευτεί φωτίνιες, ενώ έχουν τοποθετηθεί και παγκάκια.
MESSHNH-KOYTSOYPIES-03-07-17.jpgΠάντως κάποια δέντρα δείχνουν σαν να έχουν ξεραθεί, ίσως από το σοκ της μεταφοράς τους και της φύτευσής τους στην περιοχή και από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες των ημερών. Χρειάζεται όμως χρόνος για να φανεί η αντίδραση των μικρών δέντρων, ενώ όσα χρειαστεί θα αντικατασταθούν το Φθινόπωρο.
Στην βόρεια πλευρά του δρόμου επίσης έχει γίνει σπορά χλοοτάπητα και έχουν φυτευτεί σε εναλλαγή μουριές και καλλωπιστικές δαμασκηνιές.
Αμέσως μετά το καλοκαίρι και τις υψηλές θερμοκρασίες θα ακολουθήσει παρέμβαση και στη νησίδα της οδού Εθνάρχου Μακαρίου, η οποία περνάει μπροστά από το Δημαρχείο, όπου επίσης υπήρχαν πολλοί φοίνικες που ξεράθηκαν από το κόκκινο σκαθάρι.
Ο αρμόδιος για το περιβάλλον αντιδήμαρχος, Κώστας Γεωργακόπουλος, τόνισε ότι η αναβάθμιση της εικόνας των εισόδων της Μεσσήνης αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο, ενώ σημείωσε ότι μελλοντικά ανάλογες παρεμβάσεις θα γίνουν και στις εισόδους των κωμοπόλεων του Δήμου.
Στ.Μ. 
MESSHNH-EISODOS-PAGKAKI-03-07-17.jpg