Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 02:55

Ο Σαμαράς στην Πύλο για τα εγκαίνια του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων

Ο Σαμαράς στην Πύλο για τα εγκαίνια του Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων

ΓΥΡΩ ΣΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα εγκαινιάσει το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στο Νιόκαστρο της Πύλου και την έκθεση του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux στην οικία Τσικλητήρα, το 2ο δεκαήμερο του Αυγούστου. Αυτό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν χθες ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα και τη γενική γραμματέα του υπουργείου Λίνα Μενδώνη.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος είχε και επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, που δέχτηκε να εγκαινιάσει το νέο μουσείο και την έκθεση. 
Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος με τον αναπληρωτή υπουργό και τη γενική γραμματέα συζήτησαν για την εξέλιξη των έργων στον τομέα του πολιτισμού. Συγκεκριμένα η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία των εργασιών για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Καποδιστριακού Αλληλοδιδακτικού Σχολείου Μεθώνης, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με 750.000 ευρώ, την εξέλιξη του έργου για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Ανακτόρου του Νέστορα με 400.000 ευρώ, αλλά και την αντικατάσταση του στεγάστρου στο Ανάκτορο του Νέστορα καθώς και την εξέλιξη σχετικά με τη μελέτη και επισκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας. Επίσης, το κέντρο εικονικής αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στο Νιόκαστρο της Πύλου, προϋπολογισμού περίπου 200.000 ευρώ, το έργο ανάδειξης και αποκατάστασης του Μεσαιωνικού Υδραγωγείο Πύλου, επίσης ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με ποσό 150.000 ευρώ όπως και το έργο για την αναστήλωση του Κάστρου της Μεθώνης με ποσό 900.000 ευρώ καθώς επίσης την πορεία των εργασιών για την αναστήλωση της γοτθικής εκκλησίας στο Νιόκαστρο.