Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 15:19

Οπαδοί των ναζί βεβήλωσαν το μνημείο για τη μάχη του ΕΛΑΣ με τους Γερμανούς στη Χώρα

Οπαδοί των ναζί βεβήλωσαν το μνημείο για τη μάχη του ΕΛΑΣ με τους Γερμανούς στη Χώρα

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ 
Λίγες ημέρες πριν από την 74η επέτειο της θρυλικής μάχης που έδωσαν οι αγωνιστές του ΕΛΑΣ ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές, στην Αγορέλιτσα της Χώρας Τριφυλίας, στις 19 Ιούλη 1944, το μνημείο των πεσόντων βεβηλώθηκε από τους σύγχρονους απογόνους των ναζί, οι οποίοι το μουτζουρωσαν με σπρέι και σχημάτισαν σε διάφορα σημεία τα αρχικά της Χρυσής Αυγής. Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ καταδικάζει, μιλάει για θρασύδειλες ενέργειες των φασιστών της Χρυσής Αυγής και καταλογίζει ευθύνες και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της δίκης των χρυσαυγιτών δολοφόνων και για την αθώωση των στελεχών της Χρυσής Αυγής με την κοινή παρουσία υπουργών μαζί τους σε διάφορες εκδηλώσεις...

Στην καταδίκη της η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ σημειώνει: “Το βράδυ 2 προς 3 Ιούλη, φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής βεβήλωσαν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στου Μανούσου το Γεφύρι στη Χώρα του Δήμου Πύλου - Νέστωρος.
Το μνημείο έχει στηθεί προς τιμή των 18 μαχητών και αξιωματικών του ΕΛΑΣ που σκοτώθηκαν στις 19 Ιούλη 1944, σε σκληρή μάχη ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές. Είχε προηγηθεί ενέδρα σε γερμανική φάλαγγα, η οποία ξεκίνησε από την Πύλο με προορισμό την Κυπαρίσσια. Ήταν μία από τις  πολλές μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ ενάντια στους γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στη Μεσσηνία.
Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα τη θρασύδειλη ενέργεια των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για ένα ναζιστικό εγκληματικό μόρφωμα, το οποίο υπερασπίζεται τους πολιτικούς του προγόνους, τους φασίστες και τους συνεργάτες τους, τους Ταγματασφαλίτες. Όσο μελάνι και να ρίξουν στις πλάκες του μνημείου, δεν μπορούν να αμαυρώσουν τον Ηλία Σφακιανάκη, αξιωματικό του ελληνικού στρατού που εντάχτηκε στον ΕΛΑΣ, επικεφαλής της μάχης και τους 17 συμμαχητές του, γιατί είναι ήρωες στη συνείδηση του λαού μας. Σε αντίθεση με τις αστικές δυνάμεις των κατακτητών, των συνεργατών τους Ταγματασφαλιτών και των λοιπών συμμοριών που έχουν την αιώνια ρετσινιά του ρουφιάνου, του καταδότη, του Ναζί εγκληματία, του αγαπημένου παιδιού του αφεντικού.
Ευθύνη έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για τη στάση της απέναντι στους χρυσαυγίτες. Με ευθύνη της καθυστερεί αδικαιολόγητα η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα τους αθωώνει με την κοινή παρουσία υπουργών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες εκδηλώσεις.
Αυτοί ήταν πάντα οι φασίστες! Σήμερα καταστρέφουν τα μνημεία των λαϊκών ηρώων, αμαυρώνουν ό,τι θυμίζει στο λαό μας ότι έχει τη δύναμη να οδηγήσει τις εξελίξεις προς όφελός του, φτάνει να το θελήσει. Είναι στην ίδια ρώτα με τα αφεντικά, τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς τους (ΕΕ, ΝΑΤΟ κτλ) που θέλουν την αιώνια διατήρηση του συστήματος της εκμετάλλευσης. Αύριο θα αποτελούν την προμετωπίδα κράτους και εργοδοσίας ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα.
Να απομονωθούν τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου, οι γυμνοσάλιαγκες της ΧΑ. Η εργατική τάξη, η νεολαία και ο λαός της περιοχής να απαντήσει με την άμεση αποκατάστασή του μνημείου και με την μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στην περιοχή.
ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ
4/7/2018”.