Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 19:26

Στάθης Αναστασόπουλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης

Στάθης Αναστασόπουλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης

ΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
Δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος ξανά στη Μεσσήνη, ανακοίνωσε σήμερα με γραπτή του δήλωση, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής τώρα της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος. Η δήλωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την προσχώρηση αιρετών της παράταξής του, όπως και της παράταξης του Δημήτρη Σαμπαζιώτη, στην παράταξη του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, Γιώργου Τσώνη…

Ωστόσο αυτές οι “αποσκιρτήσεις” ήταν το αποκορύφωμα που οδήγησε τον Στάθη Αναστασόπουλο στην απόφαση να μην διεκδικήσει να εκλεγεί ξανά δήμαρχος, καθώς το κλίμα στην παράταξή του ήταν κακό από την επομένη κιόλας των εκλογών, γιατί πολλοί χρέωσαν αποκλειστικά σε εκείνον την ήττα. Πάντως ο Στάθης Αναστασόπουλος παραμένει επικεφαλής της παράταξης μέχρι τις εκλογές και θα φανεί εάν θα επιδιώξει να καθορίσει τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το ποιος θα τον διαδεχθεί ως υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης.

Ο Στάθης Αναστασόπουλος στη γραπτή του δήλωση σημειώνει:

Με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας απέναντι στο 50% των δημοτών του Δήμου Μεσσήνης που στήριξαν την παράταξή μας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, αλλά και στο σύνολο των δημοτών του Δήμου, θέλω να δηλώσω τα εξής:

1ον. Δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Μεσσήνης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ανοίγοντας έτσι τις δημοκρατικές παραταξιακές διαδικασίες ανάδειξης νέου υποψηφίου Δημάρχου.

2ον. Συνεχίζω να υπηρετώ τους συνδημότες μου από τον θεσμικό μου ρόλο, του επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας, μέχρι τέλους της τρέχουσας θητείας. Στόχος μας παραμένει η νίκη της παράταξης μας στις επερχόμενες εκλογές, η οποία σύμφωνα με τις παρούσες συνθήκες είναι απολύτως εφικτή. Απαραίτητη προϋπόθεση παραμένει πάντα η διατήρηση της ενότητας της παράταξης.

3ον. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου όχι μόνο στους δημότες του Δήμου Μεσσήνης, αλλά και σε όλους τους Μεσσήνιους/ες, για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, σε όλη την αυτοδιοικητική μου πορεία. Πάντα οι επιλογές μου, τόσο στο Δήμο Μεσσήνης όσο και στο Νομό Μεσσηνίας, στηρίχτηκαν στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής του πολίτη και στις αρχές της εντιμότητας, εργατικότητας και αποτελεσματικότητας. Δεσμεύομαι ότι η προσφορά μου στον τόπο θα συνεχίσει να είναι εξίσου δυνατή και στο επόμενο βήμα.

Η αγάπη του κόσμου είναι αυτή που μου δίνει την δύναμη να συνεχίζω …. παραμένοντας ο Στάθης που όλοι γνωρίζετε.

ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Μεσσήνης

Στάθης Αναστασόπουλος”