Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 18:26

Απορρύθμιση στην αντιπολίτευση, τους έχει ανακατέψει για τα καλά ο Γιώργος Τσώνης

Απορρύθμιση στην αντιπολίτευση, τους έχει ανακατέψει για τα καλά ο Γιώργος Τσώνης

ΠΡΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ 
Αποσυντονισμένη και σε κατάσταση απορρύθμισης ήταν το μεσημέρι η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, στην πρώτη συνεδρίαση του Σώματος μετά την ανακοίνωση του Στάθη Αναστασόπουλου ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις ερχόμενες εκλογές και μετά την παραίτηση του Δημήτρη Σαμπαζιώτη...

Ο Στάθης Αναστασόπουλος ανακοίνωσε και στο Σώμα την απόφασή του, διευκρινίζοντας ότι θα παραμείνει επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας.

Από την ίδια παράταξη ο Γιώργος Αθανασόπουλος, πιθανός διάδοχος του Στάθη Αναστασόπουλου, επικαλέστηκε τη δήλωση παραίτησης του Δημήτρη Σαμπαζιώτη και ισχυρίστηκε ότι οι πρόσφατες αποχωρήσεις αιρετών από τις παρατάξεις Αναστασόπουλου και Σαμπαζιώτη, που εντάχθηκαν στην παράταξη του δημάρχου Γιώργου Τσώνη, πιθανότατα ήταν αποτέλεσμα πιέσεων.

Ωστόσο ο Νίκος Φύκιρης, στέλεχος της παράταξης του Στάθη Αναστασόπουλου, σε αντίθεση με τον Γιώργο Αθανασόπουλο εξαπέλυσε βέλη κατά του Δημήτρη Σαμπαζιώτη, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι κάποιοι που επικαλούνται τη λέξη ηθική δεν γνωρίζουν την έννοιά της. Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης στη δήλωσή παραίτησής του, αναφερόμενος στις προσχωρήσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης στη συμπολίτευση, έκανε λόγο για πρακτικές “εκτός πολιτικής ηθικής”. Επιπλέον, στελέχη της μείζονος μειοψηφίας εξακολουθούν να καταλογίζουν στον Δημήτρη Σαμπαζιώτη την ευθύνη για την ήττα της παράταξής τους στις περασμένες εκλογές από την παράταξη του Γιώργου Τσώνη.

Ακόμη ο Γιώργος Δαβίλλας, επίσης σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, δήλωσε πως εκτιμά και σέβεται τον Δημήτρη Σαμπαζιώτη, τον κάλεσε όμως να διευκρινίσει σε ποιους ακριβώς αναφέρεται, ώστε να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, όταν στη δήλωση παραίτησής του σημειώνει ότι αρνείται “να συμπράξω έστω και με την παρουσία μου σε ένα δημοτικό συμβούλιο εντός του οποίου διαμορφώνονται τέτοιου είδους καταστάσεις”.

Ενδιαφέρον έχει πάντως το γεγονός ότι ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο στις αναφορές του Γιώργου Αθανασόπουλου, ο οποίος, πάντα επικαλούμενος τη δήλωση παραίτησης του Δημήτρη Σαμπαζιώτη, μίλησε για πρακτικές που κλονίζουν την αξιοπιστία της αυτοδιοίκησης και ανοίγουν βαθύ ρήγμα στις σχέσεις των πολιτών με τους αιρετούς. Πρόσθεσε ότι δημιουργούνται ερωτήματα για το κάτω από ποιες συνθήκες οι πρόεδροι κοινοτήτων που προσχώρησαν στην παράταξη της συμπολίτευσης ενώ είχαν εκλεγεί με την αντιπολίτευση αναγκάστηκαν να πάρουν αυτή την απόφαση. Δεν απέκλεισε μάλιστα οι πρόεδροι αυτοί, στην αγωνία τους να γίνουν αναγκαία έργα στα χωριά τους, ενδεχομένως να υπέκυψαν σε πιέσεις . Πρόσθεσε όμως ότι τέτοιες καταστάσεις δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου, φθείρουν την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία των αιρετών της αυτοδιοίκησης και αποθαρρύνουν νέους ανθρώπους με διάθεση και προσόντα να ασχοληθούν με τα κοινά.

Στ.Μ.