Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018 12:10

Τι φτιάχνεται τώρα στη Μεσσήνη επισημαίνει η δημοτική αρχή

Τι φτιάχνεται τώρα στη Μεσσήνη επισημαίνει η δημοτική αρχή

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 
Ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση του προγράμματός της, για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων και την υποστήριξη των επιχειρηματικότητας, σημειώνει εκ μέρους της δημοτικής αρχής Μεσσήνης η αρμόδια για τα έργα αντιδήμαρχος, Γεωργία Παναγοπούλου,  που σε ανακοίνωσή της επισημαίνει έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο…

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της αντιδημάρχου κ. Παναγοπούλου επισημαίνονται τα εξής: “Στις άμεσες  προτεραιότητες και δεσμεύσεις του αναπτυξιακού αυτοδιοικητικού προγράμματος μας, ήταν και παραμένει,  όλοι οι συνδημότες μας -οι επισκέπτες μας, να ζουν άνετα σε τόπο φιλικό με το περιβάλλον, να κινούνται και να μετακινούνται με ασφάλεια αλλά και οι επιχειρηματίες-έμποροι της περιοχής μας  να επενδύουν σε ένα σύγχρονο και εναλλακτικό περιβάλλον ,σε έναν τόπο που είναι ο τόπος μας.

Σε τροχιά υλοποίησης, σημαντικά έργα υποδομής του Δήμου Μεσσήνης :

  1.   Η αναβάθμιση του ιστορικού-εμπορικού κέντρου, έργο προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, συνεχίζεται ακώλυτα, χάριν στην υπομονή και ανοχή των συμπολιτών μας, έργο που πραγματοποιείται σήμερα αλλά θα μείνει

για πάντα.

  1.   Έχει ξεκινήσει και γίνεται η  βελτίωση υδραυλικών εγκαταστάσεων των σχολείων του Δήμου μας, εργασία 24.800 ευρώ, καθώς οι μαθητές του Δήμου μας πρέπει να μορφώνονται σε υγιή ,ασφαλή και άνετα σχολεία.
  2.   Συνεχίζονται οι εργασίες  βελτίωσης του κοιμητηρίου της τοπικής κοινότητας Νερομύλου κλπ.
  3.   Οι υποδομές μας, για να παραμένουν χρήσιμες και χρηστικές χρειάζονται εργασίες συντήρησης και βελτίωσης. Με προτεραιότητα το οδικό δίκτυο έχει ξεκινήσει η κύρια φάση του έργου, αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα παρεμβάσεις πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στο δυτικό μέρος της Μεσσήνης εργατικές κατοικίες. Ταυτόχρονα εξελίσσεται το έργο συντήρηση και επισκευή οδοστρωμάτων, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση της κυκλοφοριακής ροής και μείωση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

5.   Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις του έργου άρση επικινδυνότητας έργων  υποδομής, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ για τον Καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης”.