Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018 09:54

Απαντήσεις για τις παρεμβάσεις στο Ακρογιάλι της Αβίας

Παράσταση καραγκιόζη, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακρογιαλίου, την Κυριακή το βράδυ Παράσταση καραγκιόζη, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακρογιαλίου, την Κυριακή το βράδυ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ 
Την αντίδραση τόσο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακρογιαλίου όσο και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας προκάλεσε δημοσίευμά μας για παρεμβάσεις και ζητήματα που υπάρχουν στην ακρογιαλιά του Ακρογιαλίου. Εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου μας κάλεσαν στο ειδυλλιακό Ακρογιάλι, μας παρουσίασαν έργα που έχουν κάνει για την ανάδειξη της περιοχής και την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών και υποστήριξαν ότι το δημοσίευμά μας αδικεί τις προσπάθειές τους. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας μας απάντησαν ότι οι παρεμβάσεις στις οποίες αναφερθήκαμε δεν είναι αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος, το οποίο πρόσθεσαν ότι για άλλα θέματα έχει επιληφθεί και επιβάλει κυρώσεις…

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο μας είπαν ότι για τους σιδερένιους στύλους που έχουν τοποθετηθεί στην ακτή υπάρχει άδεια από το Δήμο Δυτικής Μάνης και πως σύντομα θα απομακρυνθούν και πάλι. Σημείωσαν ότι οι στύλοι αυτοί μπήκαν για τις ανάγκες φωτισμού του χώρου όταν πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, οι οποίες τόνισαν ότι είναι ανοιχτές για όλο τον κόσμο και βοηθούν πολύ όλους, ιδιαίτερα τα παιδιά, να περνούν ευχάριστες στιγμές.

Σε ο,τι αφορά τη δέστρα στην οποία αναφερθήκαμε, η απάντηση του Συλλόγου είναι ότι αυτή δεν είναι επιφανειακή αλλά χωμένη στα βότσαλα της ακτής και δεν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Ωστόσο, πρόσθεσαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, υπάρχουν κάποιοι που απομακρύνουν τα βότσαλα τα οποία καλύπτουν τη δέστρα, επειδή, όπως υποστήριξαν, έχουν κάποιο πρόβλημα με το Σύλλογο και τους ανθρώπους που τον εκπροσωπούν.

Τέλος, σχετικά με τη σημαία η οποία είχε φύγει από τον ιστό και κρεμόταν στα βράχια, ο Σύλλογος επίσης υποστήριξε ότι πιθανότατα πρόκειται για δολιοφθορά από τα ίδια άτομα που προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα με τους σιδερένιους στύλους στην ακτή, με τη δέστρα και με άλλα ζητήματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας μας είπαν ότι για κανένα από τα τρία θέματα στα οποία αναφερθήκαμε δεν έχει αρμοδιότητα το Λιμενικό Σώμα, εκτός εάν γίνει αναφορά από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες οπότε τότε θα πρέπει να επιληφθεί.

Επιπλέον, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο μας παρουσίασαν επίσημα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις για άλλες παρεμβάσεις ή καταστάσεις στο Ακρογιάλι, για τις οποίες όμως η Kalamata Journal δεν έκανε κάποια αναφορά.

Απ’ ότι φαίνεται η Kalamata Journal με το δημοσίευμά της βρέθηκε μπροστά σε μια αντιπαράθεσης που υπάρχει στο Ακρογιάλι. Τονίζουμε ότι ως δημοσιογράφοι δεν είμαστε ούτε με τη μια μεριά ούτε με την άλλη, ενώ αναγνωρίζουμε ότι για την πληρότητα του ρεπορτάζ θα έπρεπε να ζητήσουμε την άποψη όλων των πλευρών. Επιπλέον υποστηρίζουμε ότι και ο νόμος πρέπει να τηρείται απ’ όλους αλλά και όσοι δραστηριοποιούνται για την ανάδειξη μιας περιοχής και την ψυχαγωγία του κόσμου θα πρέπει να υποστηρίζονται στην προσπάθειά τους.

Σταύρος Μαρτίνος