Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 13:17

Πάγωμα συναλλαγών, απόσυρση καταθέσεων εάν υποβαθμιστεί η λειτουργία της τράπεζας στα Φιλιατρά

Πάγωμα συναλλαγών, απόσυρση καταθέσεων εάν υποβαθμιστεί η λειτουργία της τράπεζας στα Φιλιατρά

ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 
Προειδοποιούν ή και απειλούν, τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, ότι εάν επιμείνει στην υποβάθμιση της λειτουργίας του καταστήματός της στα Φιλιατρά, τότε τα μέλη των Εμπορικών Συλλόγων και οι κάτοικοι των Φιλιατρών, της Κυπαρισσίας και των Γαργαλιάνων θα παγώσουν τις συναλλαγές τους, θα αποσύρουν τις καταθέσεις τους και θα επιστρέψουν τα POS. Η προειδοποίηση είναι κοινή από τους Εμπορικούς Συλλόγους των τριών μεγάλων πόλεων της Τριφυλίας, απευθύνεται στη διοίκηση της Εθνικής και επιπλέον έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο (AVAAZ. ORG) για τη συλλογή υπογραφών…

Η αντίδραση αυτή, όπως φαίνεται στο κείμενο των τριών εμπορικών συλλόγων, παίρνει έντονες διαστάσεις διότι οι Τριφύλιοι θεωρούν την εξέλιξη της υποβάθμισης της λειτουργίας του τραπεζικού καταστήματος στα Φιλιατρά ως συνέχεια της αποψίλωσης της περιοχής από σειρά υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα (εφορία, ταχυδρομείο, αστυνομικό τμήμα, ΕΛΤΑ, ΙΚΑ).

Στο κείμενό τους οι τρεις εμπορικοί σύλλογοι υπογραμμίζουν: “Με μεγάλη μας θλίψη διαπιστώνουμε ότι η Τριφυλία στο σύνολο της υποβιβάζεται. Έτσι, μετά την αποχώρηση των εφορειών και από τρεις μεγάλες πόλεις του Δήμου, την υποβίβαση του ταχυδρομείου Φιλιατρών, το κλείσιμο του Αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών όπως και του Ι.Κ.Α. Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, πλέον ήρθε και η σειρά των τραπεζών, αρχικά με την υποβάθμιση του τραπεζικού καταστήματος των Φιλιατρών και εν συνεχεία το οριστικό κλείσιμο του.

Εμείς οι κάτοικοι της Τριφυλίας που καθημερινά αγωνιζόμαστε να επιβιώσουμε στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην χώρα μας, βιώνουμε για άλλη μια φορά την απαξίωση και την κατά εξακολούθηση ερημοποίηση της. Βλέπουμε πολιτικούς άρχοντες, υποψηφίους και μη, σε όλη την πυραμίδα της δημόσιας διοίκησης να μας εμπαίζουν, λαϊκίζοντας, κάνοντας εκ των υστέρων βαρύγδουπες δηλώσεις άνευ ουσιαστικού νοήματος, δίχως να προτείνουν λύσεις στην αντιμετώπιση των ουσιωδών προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο μας. Πρέπει όλοι τους να γνωρίζουν όμως ότι δεν θα ανεχτούμε πλέον την κοροϊδία, όπως και δεν θα δεχτούμε να μην έχουμε τα αυτονόητα και αυτά που δικαιούμαστε ώστε να παραμείνουν οι πόλεις μας ζωντανές.

Καλούμε την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να επαναπροσδιορίσει την στάση της, όσον αφορά το τραπεζικό κατάστημα Φιλιατρών, ειδάλλως οι κάτοικοι της Τριφυλίας με μπροστάρηδες τους Εμπορικούς Συλλόγους θα αναγκαστούμε να επαναπροσδιορίσουμε την δίκια μας στάση απέναντι στην τράπεζα, παγώνοντας τις συναλλαγές μας, αποσύροντας τις καταθέσεις μας και επιστρέφοντας τα POS όχι μόνο στην πόλη των Φιλιατρών αλλά στο σύνολο του Δήμου Τριφυλίας. Επίσης θέλουμε στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε στην διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ότι με τα χρήματα του ελληνικού λαού έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί οι λάθος τους επιλογές.

Συμπολίτες μας, κάτοικοι της Τριφυλίας, με εμπροσθοφυλακή τους Εμπορικούς μας Συλλόγους ήρθε η ώρα να είμαστε ενωμένοι και να δράσουμε συνολικά και αποφασιστικά απέναντι σε οποιοδήποτε και οτιδήποτε προσπαθεί να υποβαθμίσει το βιοτικό μας επίπεδο. Ο δικός μας σκοπός ήταν, είναι και θα είναι η πρόοδος του τόπου μας και η ευημερία των πολιτών της Τριφυλίας, μιας άλλης Τριφυλίας που ονειρευόμαστε!

Με τιμή,

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας "Η Πρόοδος"

Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών

Εμπορικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Γαργαλιάνων”.