Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 22:34

Σφυροκόπημα κατά της δημοτικής αρχής από τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο

Σφυροκόπημα κατά της δημοτικής αρχής από τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ 
Ενθουσιασμένος από τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά τη μεγάλη αίθουσα “Ρόδον” αλλά και χώρους έξω από αυτή, παρά τη βροχή, ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, στην πρώτη του ανοιχτή προεκλογική εκδήλωση σφυροκόπησε τη δημοτική αρχή και προσωπικά το δήμαρχο, Γιώργο Τσώνη. “Το απόλυτο τίποτα σε ότι υποσχέθηκαν”, “Δεν ξέρουν και δεν μπορούν”, “Ο συγκεντρωτικός τρόπος λειτουργίας και η επίδειξη αλαζονικής ημιμάθειας κατά των πάντων είναι το διακριτικό στοιχείο της δημοτικής αρχής”, “Ο Δήμος δεν διοικείται με φωνές στους διαδρόμους, με κολλητούς και κολλητές”, είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης, που παρουσίασε και τους βασικούς άξονες του προγράμματός του, που στηρίζονται στο τρίπτυχο ασφάλεια, ανάπτυξη, νέα αντίληψη στην καθημερινότητα. Το όνομα του συνδυασμού του Γιώργου Αθανασόπουλου είναι “Δύναμη Δημιουργίας”, στο λογότυπο είναι εμφανές το γράμμα “Μ” της Μεσσήνης, ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος δεν δίστασε να μιλήσει για νίκη από την πρώτη Κυριακή...

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση του μηνύματος που απέστειλε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο οποίο περιγράφεται ο Γιώργος Αθανασόπουλος ως άνθρωπος με αξίες, ήθος και ικανότητες. Ο πρώην πρωθυπουργός στο μήνυμά του εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι ο Γιώργος Αθανασόπουλος θα ανταποκριθεί στο μεγάλο κάλεσμα για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου.

Παραβρέθηκαν ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, η πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Νατάσσα Κυριακοπούλου, πρώην βουλευτές και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας και πάρα πολλοί άλλοι παράγοντες πολιτικοί και άλλοι παράγοντες.


Μίλτος Χρυσομάλλης, Δημήτρης Πτωχός, Στάθης Αναστασόπουλος, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Γιώργος Αθανασόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Περικλής Μαντάς

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος στο ξεκίνημα της ομιλίας του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “ο Δήμος μας χρειάζεται μια νέα Δημοτική Αρχή, που θα χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και υπευθυνότητα. Μια δημοτική Αρχή που θα ανοίξει προοπτικές ανάπτυξης για τον τόπο αγκαλιάζοντας όλους τους κατοίκους, προσφέροντας πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Μια νέα Δημοτική Αρχή η οποία θα αφουγκράζεται τις ανησυχίες των κατοίκων, θα σέβεται και δεν θα εκμεταλλεύεται τις ανάγκες των δημοτών, μια νέα Δημοτική Αρχή η οποία δεν εθελοτυφλεί αλλά αντιθέτως εντοπίζει το πρόβλημα και το αντιμετωπίζει με κάθε μέσο και το αντιμετωπίζει ουσιαστικά και ριζικά”.

Αναφερόμενος στη σημερινή δημοτική αρχή υποστήριξε ότι “πήγε τον τόπο πίσω. Εγκατέλειψε τα χωριά, η ύπαιθρος ερημοποιείται.  Καμία μεγάλη παρέμβαση δεν υλοποίησε, προγραμματισμένες παρεμβάσεις ματαιώθηκαν άλλες παραμένουν στάσιμες ενώ επιλέχτηκαν έργα βιτρίνας με δανεικά. Υποσχέθηκαν προεκλογικά  φράγματα για άρδευση, τροποποίηση του ΓΠΣ για τουριστική ανάπτυξη και στουρνάρια από δημοτικά λατομεία για τους αγροτικούς δρόμους. Το αποτέλεσμα; Το απόλυτο τίποτα σε ότι υποσχέθηκαν. Βρισκόμαστε στον 5ο χρόνο της δημοτικής αρχής και συνεχίζουν να μιλούν για το μέλλον για το παρόν τίποτα. Για να συγκαλύψουν την αποτυχία τους και γνωρίζοντας ότι σήμερα οι δημότες της Μεσσήνης θα δώσουν βροντερό παρόν, πανικόβλητοι έσπευσαν μέσα στο Σαββατοκύριακο με πληρωμένες καταχωρήσεις να δώσουν πίνακες με έργα που …θα εκτελεστούν και …θα δημοπρατηθούν …κάποτε και …εφόσον. Για αυτά που εκτελούνται αναφορά καμία γιατί απλά δεν υπάρχουν. Η  απόγνωση τους οδήγησε στη λήψη δανείου για να εκτελέσουν έργο ανάπλασης το οποίο θα πληρώσουμε όλοι μας ακριβά. Δεν ξεγελούν όμως κανέναν. Όλοι έχουμε πλέον καταλάβει.   

Η δημοτική αρχή κινήθηκε με ευκαιριακό τρόπο παριστάνοντας άλλοτε τον υποτακτικό του κάθε παράγοντα και άλλοτε λεονταρίζοντας. Δεν είχε σχέδιο, δεν γνώριζε και επιδεικνύει καθημερινά την αλαζονεία του ημιμαθή. Η απαξίωση των προέδρων στις τοπικές κοινότητες δεν έχει προηγούμενο. Ο συγκεντρωτικός τρόπος λειτουργίας και η επίδειξη αλαζονικής ημιμάθειας κατά των πάντων είναι το διακριτικό στοιχείο της δημοτικής αρχής. Ο Δήμος δεν διοικείται με φωνές στους διαδρόμους,  με κολλητούς και κολλητές αλλά με ολοκληρωμένο σχέδιο που εμπνέει εμπιστοσύνη και κινητοποιεί”.

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος συνέχισε το σφυροκόπημα κατά της δημοτικής αρχής μιλώντας και κατά την παρουσίαση των βασικών αξόνων του προγράμματός του. Ειδικότερα είπε ότι πρώτος άξονας, είναι η ασφάλεια, δεδομένου ότι δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα χωρίς αυτή. Ανέφερε λοιπόν για την ασφάλεια ότι “ο Δήμος μας, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να προσποιούνται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα ασφάλειας στην καθημερινότητα. Η μικροπαραβατικότητα και όλα όσα αυτή κουβαλά μαζί της αποτελεί γάγγραινα για το Δήμο Μεσσήνης. Για εμάς η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας σε όλους τους δημότες αποτελεί πρώτη βασική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Δεν κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα. Δεν χαϊδεύουμε αυτιά για μερικά ψηφαλάκια. Δεν πουλάμε και δεν αγοράζουμε ευαισθησία σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.  Ο φόβος και η αγωνία δεν έχουν θέση στους κατοίκους του Δήμου μας. Γνωρίζουμε ότι το έργο της ασφάλεια είναι τεράστιο και θέλει ολοκληρωμένες δράσεις με σχέδιο, επιμονή και συνέπεια. Τα μέτρα που θα προτείνουμε αλλά και θα εφαρμόσουμε αύριο ως δημοτική αρχή θα ξεκινούν από την απαίτηση αύξησης της αστυνόμευσης από την Ελληνική Αστυνομία, θα υποβοηθούνται από μια καθημερινά παρούσα δημοτική αστυνομία, θα συμπληρώνονται μέσα από τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και θα ολοκληρώνονται με πολιτικές ένταξης ευπαθών ομάδων. Το σημαντικότερο, είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε το δύσκολο δρόμο χωρίς δισταγμό και υποχωρήσεις. Για εμάς η ασφάλεια αποτελεί βασική μέριμνα και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από αδυναμίες άλλων και δεν θα ολιγωρήσουμε όπως πράττει η δημοτική αρχή που φαίνεται να μην αναγνωρίζει το πρόβλημα αφού δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα ούτε το τοπικό συμβούλιο πρόληψης παραβατικότητας”.

Δεύτερος άξονας στο πρόγραμμα του Γιώργου Αθανασόπουλου, όπως σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, είναι η ανάπτυξη, τονίζοντας όμως ότι κατά την παράταξή του ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη στήριξη όλων των παραγωγικών τάξεων του Δήμου. Ανέφερε λοιπόν ότι πυλώνας για την ανάπτυξη είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα - “Δεν θα είμαστε  δημοτική αρχή που θα εκδίδει απλώς ανακοινώσεις και ψηφίσματα εν είδει επικήδειου θα παρεμβαίνουμε ενεργά και θα βρισκόμαστε δίπλα στον αγρότη γιατί και γνωρίζουμε και μπορούμε”. Πρόσθεσε ότι στα σχέδιά του είναι η δημιουργία γραφείου αγροτικής ανάπτυξης για την ενημέρωση των παραγωγών, ενώ επικαλέστηκε ως παράδειγμα το δρόμο που ακολουθεί η Τριφυλία σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Άλλος βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη του Δήμου Μεσσήνης συνέχισε ο Γιώργος Αθανασόπουλος είναι ο τουρισμός και τόνισε ότι “για να καταφέρει να αναπτυχθεί ο τουρισμός μιας περιοχής απαιτούνται πρότερες ενέργειες, όπως σαφή καταγραφή και αποτύπωση όλων των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, ξεκαθάρισμα και οριοθέτηση των χρήσεων γης μέσα από το ΓΠΣ, προγραμματισμός και σχεδιασμός δράσεων και ενεργειών προσέλκυσης του τουριστικού ενδιαφέροντος, ανάδειξη και αξιοποίηση των πολιτιστικών μνημείων και των αρχαιολογικών μας χώρων. Η Αρχαία Μεσσήνη είναι το ισχυρό όπλο στη φαρέτρα μας, το οποίο όμως πρέπει να αξιοποιήσουμε και να μην το αφήσουμε στη μοίρα του. Το παρελθόν ενός τόπου είναι πολύ σημαντικό γιατί διαμορφώνει το παρόν. Αλλά το παρόν είναι αυτό που διαμορφώνει το μέλλον μας.

Τρίτος άξονας του προγράμματος του Γιώργου Αθανασόπουλου είναι μια νέα αντίληψη στην καθημερινή λειτουργία του Δήμου και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην “κατάκτηση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού” ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην καθαριότητα - “απαιτείται η επανεκκίνηση του προγράμματος ανακύκλωσης το οποίο έχει εγκαταλειφτεί. Απαιτείται έναρξη της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και αποκατάσταση της ανοικτής πληγής στα «Λιμενικά»”. Μίλησε επίσης για το κυκλοφοριακό και την ανάγκη νέας κυκλοφοριακής μελέτης, για το ξεμπλοκάρισμα των βιολογικών καθαρισμών στο Πεταλίδι και την Αίπεια, για το ξεμπλοκάρισμα της αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών, για την κοινωνική φροντίδα των πολιτών που έχουν σχετική ανάγκη, για την είσοδο στην ψηφιακή εποχή κ.ά


Μίλτος Χρυσομάλλης, Γιώργος Αθανασόπουλος

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε: “Στόχος μας είναι το επόμενο διάστημα να επισκεφθούμε όλα τα χωριά του δήμου, τις γειτονιές της πόλης και των κωμοπόλεων. Να ακούσουμε τα προβλήματα, τις ιδέες και τις προτροπές όλων. Να γυρίσουμε μαζί πόρτα – πόρτα, γειτονιά – γειτονιά όλο το Δήμο Μεσσήνης. Το πρόβλημα του δημότη θα γίνει πρόβλημά μας.  Γιατί είμαστε βέβαιοι πως όλοι μαζί μπορούμε. Να χτίσουμε μαζί ένα μεγάλο μέτωπο και να φτιάξουμε μια ατέλειωτη ανθρώπινη αλυσίδα. Να μιλήσουμε κατευθείαν με την κοινωνία. Γιατί αυτή θα είναι η μεγάλη Νίκη όλων μας».

Στ.Μ.