Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 20:12

Εγκαίνια στον δρόμο του Ανδρομονάστηρου και αναγγελία για το Μεσσήνη-Βαλύρα

Εγκαίνια στον δρόμο του Ανδρομονάστηρου και αναγγελία για το Μεσσήνη-Βαλύρα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ 
Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, παρουσία συνεργατών του, κατοίκων της περιοχής και του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη, ο δρόμος του Ανδρομονάστηρου. Με την ευκαιρία ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος ο φάκελος για να υποβληθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ του δρόμου από Μεσσήνη μέχρι Βαλύρα, ενώ θα ακολουθήσει η ολοκλήρωση του φακέλου και για το δρόμο στην Αρχαία Μεσσήνη…


Απόστολος Γκούνης, Πέτρος Τατούλης, Φίλιππος Μπάμης

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση για την απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας αποδίδουμε στους πολίτες και επισκέπτες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου τον οδικό άξονα που βελτιώνει την πρόσβαση τόσο στο επίπεδο της ασφάλειας, όσο και στο επίπεδο της άνεσης και συνδέει την Αρχαία Μεσσήνη με το σπουδαίο εκκλησιαστικό μνημείο το Ανδρομονάστηρο, τη Σαμαρίνα και το κάστρο της Ανδρούσας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του δρόμου γέφυρα Μάμι – Ανδρομονάστηρο, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019.

«Για το έργο αυτό εξασφαλίσαμε ιδιαίτερα σημαντικούς πόρους, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και δήλωσε «είναι πολύ σημαντικό το έργο και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί το Ανδρομονάστηρο από αρχή και μέχρι την οριστική του ανακαίνιση είχε άμεσα συνδεθεί μαζί μου τόσο ως Υπουργός Πολιτισμού, όσο και ως Περιφερειάρχης, καθώς βοήθησα ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως αυτό το σημαντικό εκκλησιαστικό μνημείο της περιοχής».

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στο βουλευτή Μεσσηνίας και φίλο του κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο: «Ο κ. Λαμπρόπουλος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα δύο αυτά έργα με τα οποία είχε άμεση σχέση και θέλω να το πω δημόσια. Το ξέρουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής αυτό».

Αναφορά έκανε ακόμη ο Περιφερειάρχης στο σχεδιασμό της Περιφερειακής αρχής σχετικά με τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή. Είναι το σημαντικό εγγειοβελτιωτικό έργο στο Τρίκορφο, το έργο Λάμπαινα – Ελληνοεκκλησιά, με προϋπολογισμό 330.00 ευρώ, είναι το έργο Λάμπαινα-Αρσινόη, με προϋπολογισμό 247.000 ευρώ, ο δρόμος Νεοχώρι-Αρχαία Μεσσήνη με προϋπολογισμό 247.000 ευρώ και το Κλίμα-Πολύλοφος με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ.

«Είναι σημαντικά έργα που γίνονται στην περιοχή και βέβαια το μεγάλο έργο για την περιοχή είναι η κατάθεση του φακέλου για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το Μεσσήνη-Αρχαία Μεσσήνη στο κομμάτι που έχουμε έτοιμη την περιβαλλοντική αδειοδότηση, δηλαδή στο τμήμα Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα - Βαλύρα. Στο υπόλοιπο κομμάτι, που δεν έχουμε την περιβαλλοντική αδειοδότηση και την περιμένουμε, θα ενταχθεί και αυτό ως υποέργο και θα εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση αυτού του έργου» τόνισε ακόμη ο κ. Τατούλης και υπογράμμισε ότι «είναι ένα έργο που το είχαμε χαρακτηρίσει «πιλότο». Δυστυχώς δεν «έτρεξε» εκείνη την περίοδο λόγω των μεγάλων διοικητικών και τεχνικών προβλημάτων. Είναι ένα έργο που θα φτάσει περίπου στα 40 εκατ. ευρώ με στόχο να διευκολύνουμε την ζωή και την οικονομία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, να δημιουργήσουμε καλύτερη προσβασιμότητα στους τουρίστες που επισκέπτονται όλα τα μνημεία μας, ιδιαίτερα την Αρχαία Μεσσήνη που έχει μία ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα, και νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο και με αυτό το βάδισμα που κάνουμε, κάνουμε παρεμβάσεις σε όλο το οδικό σύστημα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ακόμα ότι θα υπάρξει μια συμπληρωματική σύμβαση για την αποκατάσταση προσβάσεων της αγροτικής οδοποιίας στο δρόμο για το Ανδρομονάστηρο και σημείωσε ότι πολύ σύντομα, με ευθύνη της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας θα δοθεί στη δημοσιότητα το σύνολο των παρεμβάσεων της Περιφέρειας στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας”.