Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 00:45

Ορεινό τρέξιμο και πολλές άλλες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο στην Καρδαμύλη

Ορεινό τρέξιμο και πολλές άλλες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο στην Καρδαμύλη

TAYGETOS CHALLENGE 
Ένα αθλητικό διήμερο,  γεμάτο δράσεις και παράλληλες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, σε βουνό και θάλασσα, υπόσχεται η φετεινή διοργάνωση αγώνα ορεινού τρεξίματος Taygetos Challenge, που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο, 23-24 Μαρτίου, στην Καρδαμύλη...

Φέτος ο αγώνας είναι επετειακός, καθώς γιορτάζει 10 συνεχόμενα χρόνια επιτυχημένης διοργάνωσης, ενώ διεξάγεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι διαδρομές των αγώνων, με σημείο εκκίνησης την Καρδαμύλη,  παραμένουν ίδιες με τις προηγούμενες χρονιές, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις εξής διαδρομές:

  •       Τη Marathon, με συνολικό μήκος 37.4 χλμ και 2.320 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς
  •       Την Experience, με 20 χλμ μήκος και Υ+ 1120 μέτρα και
  •       Τη Fun, με 5 χλμ μήκος και Υ+ 200 μέτρα.

Η αγωνιστική δράση ξεκινάει το Σάββατο, στις 14:00, με το Vertical Speed (650 μέτρα με Υ+ 150 μέτρα), στο οποίο κάθε χρόνο δίνουν το παρόν και αρκετοί μικροί φίλοι της διοργάνωσης. Η εκκίνηση των αγώνων θα γίνει την Κυριακή στις 08:00, στην πλατεία της Καρδαμύλης και η απονομή των μεταλλίων στις 16:00.

Τα αγωνιστικά δρώμενα του διημέρου πλαισιώνουν και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις.

Οι Tynpanistas, μια τοπική ομάδα με κρουστά από ανακυκλώσιμα υλικά, θα αναλάβουν την εμψύχωση των αθλητών καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα Vertical Speed, το Σάββατο, ενώ την Κυριακή τα παιδιά του συλλόγου Γ.Σ. Ακρίτας 2016 θα παρουσιάσουν αθλοπαιδιές και θα παίξουν με τους παρευρισκόμενους. Το βράδυ της Κυριακής, το συγκρότημα Blues Escape, θα παίξει ζωντανά μουσική στην Aquarella. Και τις δύο ημέρες θα φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας West Mani Frames στο καφενείο Αλώνι και στο μεζεδοπωλείο Κρίταμος.

Για  εγγραφές,  στην διεύθυνση:

http://www.taygetoschallenge.com/registration-form/registration-form2.html, ενώ, ενημερώσεις για τον αγώνα, παρέχονται στις σελίδες:

www.facebook.com/2407mKardamiliMountainActivities και

Instagram: Taygetos_challenge

Μεγάλος χορηγός του αγώνα είναι η Salomon Hellas.

Μεγάλοι υποστηρικτές οι: X-Treme Stores, Βίκος, Suunto

Υποστηρικτές οι: Epathlon, Ανάβαση, Blauel, Bistroteca, Deli, Greek Tomatο, Βερύκιος ΕΠΕ, Independent, ASC Τσάκωνας, Webico.