Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 14:56

Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Μεσσήνης

Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Μεσσήνης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 
Μαθητές της Α’ Τάξης του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας επισκέφθηκαν το πρωί, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Μεσσήνης, κοντά στην πόλη…

Όπως σημειώνει ο Δήμος Μεσσήνης σε σχετική ανακοίνωσή του, “στο πλαίσιο του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής που υλοποιείται στο σχολείο, 46 παιδιά και οι εκπαιδευτικοί τους Ελευθερία Γεωργακάκου, Ελένη Μπουμποπούλου και Νίκη Κρόμπα βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με σκοπό να μάθουν τα παιδιά ποια είναι η σωστή κυκλοφοριακή συμπεριφορά.

Η ενημέρωση των μαθητών στους βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας, συμπεριφοράς και ασφάλειας πραγματοποιήθηκε από τον διοικητικό υπάλληλο του Δήμου Μεσσήνης, πτυχιούχο ΤΕΦΑΑ (Γυμναστή) Χρήστο Παναγιωτόπουλο και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς Βασίλειο Ρούτση, Γιώργο Σκουρλέτη και Νίκο Θωμόπουλο.

Τα παιδιά περπάτησαν στους δρόμους ακολουθώντας και μαθαίνοντας τα σήματα της τροχαίας, ενώ στη συνέχεια οδήγησαν τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που διαθέτει το πάρκο.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Μεσσήνης λειτουργεί Τρίτη και Πέμπτη και υποδέχεται κάθε χρόνο 20 περίπου σχολεία του Νομού Μεσσηνίας κατόπιν συνεννόησης”.