Σάββατο, 18 Μαϊος 2019 01:02

Ο Δήμος Μεσσήνης μπήκε σε πρόγραμμα για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ: “ΔΗΜΟΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ” 
Στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης WiFi4EU, το οποίο χρηματοδοτεί Δήμους για την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi, δωρεάν για τους πολίτες, εντάχθηκε ο Δήμος Μεσσήνης. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Μεσσήνης, Γεωργία Παναγοπούλου, τονίζει ότι η θετική έκβαση της συγκεκριμένης προσπάθειας του Δήμου έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο Δήμος της Μεσσήνης είναι πρωτοπόρος…

Ειδικότερα από το Δήμο Μεσσήνης ανακοινώθηκε ότι γίνεται “ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιακή εποχή με την παροχή δωρεάν ασύρματου δίκτυου internet για όλους, σε δημόσιους χώρους του Δήμου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της πρόσκλησης για το WiFi4EU, με το οποίο χρηματοδοτείται το κόστος εγκατάστασης των σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες. O Δήμος Μεσσήνης είναι ένας από τους Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εγκρίθηκε. Έτσι όλοι θα μπορούν το επόμενο διάστημα να σερφάρουν δωρεάν στους κοινόχρηστους χώρους και να απολαμβάνουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Η Αντιδήμαρχος Μεσσήνης στο τμήμα Προγραμματισμού, Πληροφορικής και Επικοινωνιών Γεωργία Παναγοπούλου με δήλωσή της εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη χρηματοδότηση που εξασφαλίζει δωρεάν WiFi στον Δήμο και τόνισε τα εξής: «Σύντομα όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες θα μπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο. Καθημερινά αποδεικνύεται με πράξεις ότι προτεραιότητά μας είναι η νέα γενιά και η μετάβαση του Δήμου Μεσσήνης σε μια νέα εποχή. Σε αυτήν την εποχή ο Δήμος Μεσσήνης θα είναι πρωτοπόρος και όχι ουραγός»”.