Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 00:43

Στον εισαγγελέα απευθύνεται ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας κατά της απερχόμενης δημοτικής αρχής

Στον εισαγγελέα απευθύνεται ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας κατά της απερχόμενης δημοτικής αρχής

ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 
Αναφορά στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας κατέθεσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, κατά της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Παναγιώτη Κατσίβελα, επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν ασκεί τα καθήκοντά της και συγκεκριμένα δεν καθαρίζει και δεν μαζεύει τα σκουπίδια με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, για πυρκαγιές και να υποβαθμίζεται η περιοχή με αρνητικές συνέπειες σε ό,τι αφορά την τουριστική οικονομία…

Ο Γιώργος Λεβεντάκης ανάρτησε μάλιστα την αναφορά του προς τον ειαγγελέα στο facebook, ενώ την έχει κοινοποιήσει στο Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας ζητώντας τη συνδρομή του ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αλλά και να κάνει η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου στο καθήκον της.

Συγκεκριμένα η αναφορά του νέου δημάρχου Τριφυλίας έχει ως εξής: “Ως νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τριφυλίας που θα αναλάβω τα καθήκοντά μου από τον Σεπτέμβριο, σας κάνω γνωστά τα παρακάτω:

Στα πλαίσια της προετοιμασίας μου για την ανάληψη των καθηκόντων μου, και γυρνώντας όλες τις περιοχές του Δήμου κυρίως στις περιοχές που αναμένεται αυξημένη τουριστική κίνηση, με απόγνωση και κυρίως αγανάκτηση διαπίστωσα ότι υπάρχει πλήρης αδιαφορία εκ μέρους των ασκούντων σήμερα τα καθήκοντα ευθύνης στα ζητήματα της καθαριότητας και συλλογής των σκουπιδιών.

Ειδικότερα στις περιοχές εισόδου προς τις εγκαταστάσεις Costa Navarino, στη Χρυσή Ακτή Γαργαλιάνων, στην περιοχή Μαραθούπολης, στην περιοχή Ελαίας, Βουνάκι, Καρτελά, στις εισόδους των δρόμων προς την παραλία στις εισόδους των οικισμών και σε πολλά άλλα σημεία, η κατάσταση σχετικά με την καθαριότητα και τα σκουπίδια είναι απελπιστική.

Στα σημεία που τυπικά έχουν καθοριστεί σαν χώροι εναπόθεσης σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί τεράστιοι σωροί από σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα, πλαστικά και άλλα υλικά, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν έχει γίνει συλλογή τους από τα συνεργεία καθαριότητας για πολλές ημέρες με αποτέλεσμα τα απορρίμματα να έχουν διασκορπιστεί, να έχουν ανοίξει οι σακούλες με ακαθαρσίες που με τον αέρα διασκορπίζονται στις γύρω ιδιοκτησίες, να περιφέρονται στους σωρούς των σκουπιδιών τρωκτικά, να υπάρχει αφόρητη δυσοσμία και γενικά η εικόνα να δείχνει ότι τα πάντα έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους παρά τις επιβλαβείς συνέπειες για το κοινό και το περιβάλλον.

Πρόσθετο πρόβλημα είναι τα ξερά χόρτα γύρω από τους σωρούς των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα να είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς αφού πέραν των άλλων υπάρχουν γυαλιά, πλαστικά και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Η εικόνα αυτή πέραν του ότι προσβάλλει την περιοχή μας, υποβαθμίζει το περιβάλλον και εγκυμωνεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, δημιουργεί επιπλέον πολύ αρνητική εικόνα στους επισκέπτες της περιοχής μας παρά το ότι το βασικό έσοδο προέρχεται από τον τουρισμό.

Αναφέρομαι σε Σάς κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, γιατί οι προφορικές εγκλήσεις μου δεν ακούγονται. Είναι έκκληση, γιατί προφανώς αυτοί που απέρχονται ξεχνούν προφανώς ότι ασκούν καθήκοντα μέχρι τα τέλη καλοκαιριού.

Υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, κίνδυνος για φωτιές και υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Απλή αυτοψία των αρμοδίων οργάνων αρκεί για να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος.

Ζητώ την παρέμβασή Σας ώστε να αποτραπούν οι παραπάνω επιβλαβείς για την περιοχή μας συνέπειες.

Επίσης ζητώ από το Α.Τ. Τριφυλίας να συνδράμει για την επίλυση των ανωτέρω, καθώς και τους υπεύθυνους του Δήμου Τριφυλίας να κάνουν το καθήκον τους”.