Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 13:22

Blogs μαθητών για τον Αριστομένη και το Ζαπάντι

Blogs μαθητών για τον Αριστομένη και το Ζαπάντι

Δύο ιστολόγια (blogs) αφιερωμένα στα χωριά της Μεσσηνίας, Αριστομένη και Ζαπάντι, δημιούργησε ομάδα μαθητών,που τα επισκέφθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Σχολής Πληροφορικής "Αλγόριθμος" για την προβολή των χωριών της Μεσσηνίας,με ξεναγό τον Γιώργο Σταθόπουλο...

 

Πρόκειται για τα ιστολόγια: www.aristomenisperiigisi.blogspot.com, για τον Αριστομένη, και www.zapantimessinias.blogspot.com, για το έρημο χωριό Ζαπάντι, που βρίσκεται πολύ κοντά στη Χορεύτρα.

Στο ψηφιακό οδοιπορικό για τον Αριστομένη προβάλλεται η καθημερινότητα και η δυναμική που έχει το χωριό καθώς παραμένει ζωντανό και αυτόνομο, ενώ στο αφιέρωμα στο Ζαπάντι προβάλλεται η φυσική και άγρια ομορφιά που το περιβάλλει.

Παράλληλα, μέσα από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Στην ομορφιά που χάνεται», στο facebook,  καθημερινά αναρτώνται φωτογραφίες και υλικό από τα οδοιπορικά, με στόχο την προβολή των δύο αυτών προορισμών.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Νίκη Γιαννακοπούλου, ενώ τον συντονισμό ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης, Γιάννης Λάσκαρης.