Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 11:04

Ολοκληρώθηκε η αποτύπωση των υποθαλάσσιων αρχαιοτήτων στη Μεθώνη

Ολοκληρώθηκε η αποτύπωση των υποθαλάσσιων αρχαιοτήτων στη Μεθώνη

ΕΝΑΛΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
Προχωρούν οι απαιτούμενες προεργασίες για τη δημιουργία του ενάλιου αρχαιολογικού πάρκου στη Μεθώνη. Από το Δήμο Πύλου - Νέστορος ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η υποβρύχια αποτύπωση των αρχαιοτήτων στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο του όρμου της Μεθώνης.

Η αποτύπωση έγινε με χορηγία του Δήμου και υπό την εποπτεία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων. Όπως σημειώνει σε δελτίο Τύπου ο Δήμος, «στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης δράσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του σπουδαίου αυτού αρχαιολογικού έργου στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων όπου και εκφράστηκε η απόλυτη ικανοποίηση των αρμόδιων φορέων για την εφαρμογή της δράσης.
Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για την εξέλιξη του έργου καθώς με δική του πρωτοβουλία επισπεύτηκαν οι διαδικασίες και ο Δήμος προέβη σε χορηγία αμοιβής τοπογραφικού συνεργείου για την αποτύπωση των μνημείων. Αποτέλεσμα της εποικοδομητικής αυτής συνεργασίας είναι η ανάδειξη του προϊστορικού οικισμού της Μεθώνης, ιδιαίτερης αρχαιολογικής και ερευνητικής σημασίας. «Η πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου μας, τόσο η επίγεια όσο και η ενάλια αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας» τόνισε ο δήμαρχος.
Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων έχει εντάξει και στο νέο Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα, του προσεχούς έτους, τη συνέχιση της έρευνας και των αποτυπώσεων στο χώρο».