Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021 09:59

Το Δημαρχείο της Πύλου σε κυανό χρώμα για την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Με κυανό χρώμα φωτίστηκε χθες το Δημαρχείο της Πύλου, έδρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η θέσπιση της Παγκόσμια Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού έγινε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, στο πλαίσιο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. 

Όπως σημειώνει ο Δήμος Πύλου Νέστορος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ο ΟΗΕ προέτρεψε τα  κράτη να φωταγωγήσουν δημόσια κτίρια με κυανή απόχρωση, ως ένδειξη στήριξης και προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών.

Ο Δήμος τονίζει ότι “η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού αποτελεί μία ευκαιρία για παιδιά και νέους να ενώσουν τις φωνές τους για θέματα που έχουν σημασία για τη ζωή τους και να παρακινήσουν τους ενήλικες να συμβάλουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας αναφέρει:

 «Τα παιδιά είναι το μέλλον μας! Γι’ αυτό αποτελεί μέγιστη προτεραιότητά μας η εξάλειψη φαινομένων που εξοντώνουν σωματικά και ψυχικά τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Κάθε παιδί αξίζει να ζει σε ασφαλές περιβάλλον, να έχει υγεία, ευκαιρίες για μάθηση και να επιλέγει το μέλλον που του αξίζει. 

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι ένα καλύτερο μέλλον για κάθε παιδί!

Την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού και κάθε μέρα, συμμετέχουμε ενεργά ώστε να εφαρμόζονται καθολικά τα δικαιώματα κάθε παιδιού, για να φτάσει τα όνειρά του, να υψώσει τη φωνή του και να επιδείξει το ταλέντο του στον κόσμο».