Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 00:09

Επικίνδυνη εγκατάλειψη στις Καρυές!

Του Δημήτρη Α. Δριμή 
Ο δρόμος που οδηγεί στις Καρυές έχει βυθίσει, οχτακόσια περίπου μέτρα πριν από το χωριό. Το σημείο, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο στροφές, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα, ενώ οι καιρικές συνθήκες επιτείνουν το πρόβλημα και το χωριό κινδυνεύει με οδικό αποκλεισμό. Τέσσερα χρόνια τώρα ο δήμος αδυνατεί να αποκαταστήσει τη βλάβη.

Εντός του οικισμού των Καρυών, ο δρόμος έχει σχεδόν καταστραφεί λόγω της καθίζησης του αυλακιού και το νερό τρέχει ασταμάτητα στους δρόμους. Η φωτογραφία είναι ενδεικτική. Οι κίνδυνοι είναι προφανείς για τους κατοίκους.

Δύο χρόνια τώρα ο δήμος αδυνατεί να αποκαταστήσει τη βλάβη.

Η δημοτική αρχή Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων, αλλά και  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πόσα χρόνια χρειάζονται για να λύσουν τα δύο προβλήματα; 

 «Σπεύδουν βραδέως»; Είναι «πιο αργοί κι απ` το ριπλέϊ»; Ή είναι πλήρως αδιάφοροι;

Τι περιμένουν να γίνει για να ασχοληθούν; Δεν κατανοούν την καθημερινή ταλαιπωρία των δημοτών; Δεν κατανοούν πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να διακοπεί η οδική επικοινωνία με το χωριό και να γίνει κάποιο ατύχημα ;

Η εγκατάλειψη των χωριών μας είναι αποτέλεσμα του Καλλικράτη, αλλά κυρίως της ανίκανης και αδιάφορης δημοτικής αρχής.

Υ.Γ. Ανάλογα, δυστυχώς, παρατηρούνται στους περισσότερους οικισμούς. Η δημοτική αρχή, όμως, σχεδιάζει με φαντασία. Όπως καθαρισμό παραλιών το Δεκέμβριο.