Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 10:53

Κατά της παράτασης της θητείας ο περιφερειάρχης - “Πάρα πολύ νωρίς” η απόφαση αν θα είναι ξανά υποψήφιος

Τη διαφωνία του με την ενδεχόμενη παράταση της θητείας των περιφερειαρχών και των δημάρχων διατύπωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Απαντώντας σε ερώτηση της Kalamata Journal είπε επίσης ότι τέτοιο θέμα, αν και δεν έχει τεθεί επισήμως, δεν συζητείται από τους αρμόδιους υπουργούς. Σημειώνεται ότι δήμαρχοι ιδίως ζητούν να παραταθεί η θητεία με το επιχείρημα ότι στα δύο χρόνια της πανδημίας υπήρξε μεγάλο χρονικό διάστημα που “πάγωσαν” πολλές διαδικασίες με αποτέλεσμα να μην τους επιτραπεί να υλοποιήσουν στο βαθμό που μπορούσαν το προεκλογικό τους πρόγραμμα. Ωστόσο επίσημα αίτημα παράτασης της θητείας δεν έχει τεθεί ούτε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας…

“Το να λέμε θέλουμε παράταση, περαιτέρω, παράταση έξω από το νόμο, νομίζω προσκρούει στις βασικές προϋποθέσεις με τις οποίες κατεβήκαμε στις εκλογές” είπε συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, προσθέτοντας επίσης: “Φτάνει ο χρόνος για να αποδώσουμε ένα έργο και να βάλουμε τις βάσεις για τους επόμενους. Και ο λαός ας αποφασίσει ποιοι θα είναι οι επόμενοι. Εμείς δεν πρέπει να βαδίζουμε με τη λογική να είμαστε οι επόμενοι και να χρησιμοποιούμε τα χρήματα του ελληνικού λαού για να είμαστε οι επόμενοι. Ας αφήσουμε το λαό ήσυχο για να κρίνει. Και δεν παρασύρεται ο λαός, πάντα κρίνει σωστά ή στις περισσότερες φορές.

Ο λαός μας είπε τόσο καιρό θα είσαστε επικεφαλής, ε τόσο πρέπει να είμαστε. Αυτό πρέπει να το εφαρμόσουμε”. 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο περιφερειάρχης ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενος εκλογές και η απάντησή του ήταν ότι “πάρα πολύ νωρίς” θα εκφράσει τις προθέσεις του, αφού πρώτα συζητήσει με τον συνδυασμό του αλλά και με τον πρωθυπουργό. 

Ειδικότερα ο περιφερειάρχης είπε: “Εγώ κατέβηκα στις εκλογές και κέρδισα με τις συγκεκριμένες προτάσεις και με τη συγκεκριμένη ομάδα. Πρώτα θα κουβεντιάσω με αυτούς και με τον πρωθυπουργό της χώρας, εγώ ανήκω σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και δεν το έχω κρύψει ποτέ. Η Περιφέρεια είναι μια εξαιρετικά μεγάλη υπόθεση και οι αποφάσεις θα ληφθούν με κριτήριο και το συμφέρον της Περιφέρειας και βεβαίως με τη λογική της συνεννόησης με τους συνεργάτες μου, που είναι πάνω από 100. Με αυτούς θα κουβεντιάσω πρώτα. Δεσμεύομαι όμως ότι σε πολύ  κατάλληλο χρόνο και πάρα πολύ νωρίς θα εκφράσω τις δικές μου προθέσεις. Άλλωστε τα είδα όλα στα πολλά χρόνια που είμαι στην αυτοδιοίκηση…”. 

Στ.Μ.