Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 19:59

Φεστιβάλ Μαγγανιακό 2022: Ο δρόμος της συμμετοχικής βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ 11-12 ΙΟΥΝΙΟΥ  
Πρωτόγνωρο μπορεί να χαρακτηριστεί το εγχείρημα του “Φεστιβάλ Μαγγανιακό 2022”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουνίου, αφού το διακρίνει μια πλατιά συμμετοχή φορέων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, καθώς και Συλλόγων. Σκοπός είναι η διαμόρφωση πλαισίου βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης, από πρωτοβουλίες και δράσεις της βάσης. Το πρόγραμμα του διήμερου Φεστιβάλ είναι πολύ πλούσιο και ενδιαφέρον. Διοργανωτές είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μαγγανιακιτών, ο “Νόστος”, η “Koukouva” και το DOC…

“Στις 11 και 12 Ιουνίου όλο το Μαγγανιακό Μεσσηνίας θα γίνει η σκηνή όπου θα συναντηθούμε, θα γνωριστούμε, θα διασκεδάσουμε, και θα συζητήσουμε για το πως μπορούν ακόμη και οι μικρότερες κοινότητες να αναπτυχθούν”, σημειώνουν οι διοργανωτές. 

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου “με τις πρώτες πεζοπορίες, συνεχίζει από τις 10.00 στο χωριό με πολλές παράλληλες δραστηριότητες (εργαστήρια, συζητήσεις, δρώμενα, μουσικές, αφήγηση παραμυθιού, εκθέσεις, κρυμμένα παιχνίδια κλπ) και κλείνει με τις μουσικές βραδιές των Βασίλη Ράλλη το Σάββατο και Φυστικί Σαλόνι την Κυριακή”.

Οι διοργανωτές ζητούν “βοηθήστε μας να μειώσουμε το πλαστικό, ελάτε με το ποτήρι/ μπουκάλι σας και γεμίστε το στις βρύσες του χωριού”.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ