Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 14:08

Η Μεσσήνη έτοιμη να πετάξει στον Πάμισο 2.000.000 ευρώ, λέει η αντιπολίτευση

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΑΣΟ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ   
Εάν η δημοτική αρχή ξεκινούσε το έργο της μετατροπής των αποθηκών του ΑΣΟ, που χρησιμοποιούνται σήμερα ως αμαξοστάσιο του Δήμου Μεσσήνης, σε πολιτιστικό κέντρο, τότε το έργο της αποπεράτωσης του Φιλοσοφικού Κέντρου θα κινδύνευε με απώλεια της εξασφαλισμένης χρηματοδότησης των 2.600.000 ευρώ. Αυτό υποστήριξε χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος. 

Ωστόσο η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, με επικεφαλής τον Τάσο Τσερπέ και ο πρώην δήμαρχος, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Τσώνης δεν πείσθηκαν για το λόγο που επικαλέστηκε ο δήμαρχος. Μάλιστα ο Τάσος Τσερπές σχολίασε ότι η δημοτική αρχή “πάει να πετάξει στον Πάμισο” τα 2.000.000 ευρώ που εξασφάλισε η προηγούμενη δημοτική αρχή για τη μετατροπή των αποθηκών του ΑΣΟ σε πολιτιστικό κέντρο. Επίσης ο Γιώργος Τσώνης μίλησε για “εσχάτη προδοσία”, για “ανευθυνότητα σε όλη της το μεγαλείο” και για “ψέματα” του δημάρχου. 

Ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος είπε ότι σύμφωνα με τους όρους του χρηματοδοτικού προγράμματος στο οποίο έχει ενταχθεί το Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης, δεν πρέπει στο Δήμο στον οποίο χρηματοδοτείται το έργο να υπάρχει άλλο κτίριο με τις ίδιες χρήσεις. Τόνισε λοιπόν ότι επειδή οι αποθήκες του ΑΣΟ θα έχουν χρήσεις που θα έχει και το Φιλοσοφικό Κέντρο, αν ξεκινήσει πρώτα το έργο του ΑΣΟ θα κινδυνεύσει το έργο του Φιλοσοφικού. 

Ο κ. Αθανασόπουλος είπε ότι η δημοτική αρχή προχωράει γρήγορα στη δημοπράτηση του Φιλοσοφικού Κέντρου, που είναι και το έργο που πολλά χρόνια ζητά η πόλη της Μεσσήνης και σε επόμενη φάση θα ασχοληθεί με τη μετατροπή των αποθηκών του ΑΣΟ σε πολιτιστικό κέντρο. 

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, επέμειναν ότι μπορούν να προχωρήσουν άμεσα και τα δύο έργα και υπογράμμισαν ότι εάν το έργο της μετατροπής των αποθηκών του ΑΣΟ δεν ξεκινήσει γρήγορα τότε θα απενταχθεί. 

Ο δήμαρχος κ. Αθανασόπουλος έθεσε ερωτήματα προς την αντιπολίτευση, όπως το γιατί άφησε εκείνη να περάσει πάνω από ένας χρόνος χωρίς να ξεκινήσει το έργο και κυρίως που θα μετέφερε το αμαξοστάσιο του Δήμου και που θα έβρισκε χρήματα για το νέο αμαξοστάσιο. 

Ο Νίκος Ξενογιάννης από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας είπε ότι το αμαξοστάσιο μπορεί να μεταφερθεί στο ΚΤΕΟ, που έχει κλείσει, ενώ ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Τσώνης είπε ότι υπάρχει μεγάλη έκταση του Δήμου στο στρατόπεδο της Διασποράς, στο οποίο μπορεί να δημιουργηθεί αμαξοστάσιο με κόστος 250.000 ευρώ. 

Τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο παρακολούθησε εκ μέρους Συλλόγων και φορέων της Μεσσήνης η Ιωάννα Σκιαδά, που σημείωσε ότι στην πόλη υπάρχει έλλειψη σε χώρους για πολιτιστικές δραστηριότητες, ενώ και οι υπάρχοντες χώροι έχουν ελλείψεις. Επίσης ζήτησε από το Δήμο να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που δίνονται. 

Επίσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, Γιώργος Πετρόπουλος, ζήτησε στήριξη των επιχειρήσεων της Μεσσήνης, δήλωσε βέβαιος ότι όλοι θέλουν το καλό της περιοχής και πως αυτός είναι ο λόγος των αντιπαραθέσεων, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων των δημοτών. 

Στ.Μ.