Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 12:53

Σύσσωμη η ελάσσων αντιπολίτευση ζητά τα παραστατικά για την επιπλέον πληρωμή 2.099.320 ευρώ για το Τζάνε-Καλαμάκι

φωτό αρχείο κατά την υλοποίηση του έργου φωτό αρχείο κατά την υλοποίηση του έργου

Ακόμη οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν έχουν δώσει τα επίσημα έγγραφα και παραστατικά που δικαιολογούν την επιπλέον πληρωμή 2.099.320 ευρώ για εργασίες στο δρόμο Τζάνε-Καλαμάκι, παρότι η σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου έχει ληφθεί από τα τέλη Μάη και το σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί από τις αρχές Ιούνη. Λόγω αυτής της καθυστέρησης οι επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Δέδες, Γιάννης Μπουντρούκας, Νίκος Γόντικας, Θανάσης Πετράκος, Δήμητρα Λυμπεροπούλου και Παναγιώτης Κάτσαρης με έγγραφό τους ζητούν και πάλι τα έγγραφα, ενώ αναγγέλλουν ότι τη Δευτέρα θα βρίσκονται στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων για να τα μελετήσουν…

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης υπενθυμίζουν ότι υπάρχει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας που εγκρίνει υπέρβαση κατά 2.099.320 ευρώ της συνολικής δαπάνης (21.767.000 ευρώ) του έργου Τζάνε-Καλαμάκι. Ωστόσο, συνεχίζουν, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε σχετικά:

"1.Να ανασταλεί η εφαρμογή της απόφασης να δοθούν στην ανάδοχο εταιρεία  2.099.320,32 ευρώ (με
Φ.Π.Α.)  επιπλέον.    

2.Να παγώσει η επιπλέον αποζημίωση του μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της και

  1. Να μην προχωρήσει καμία πληρωμή αποζημιωτικού αιτήματος πριν γνωστοποιηθούν στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, επανυπολογιστούν με ειδική τεκμηρίωση και διαφάνεια τα συνολικά στοιχεία που συνεκτιμώνται για τον καθορισμό της επιπλέον αποζημίωσης .

Αφού ληφθούν υπόψιν όλα τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη συνεδρίαση, ελεγχθούν όλα τα τιμολόγια αγοράς των υλικών και όλα αποδεικτικά μεταφοράς των υλικών, και αφαιρεθούν οι ποσότητες των υλικών που χρησιμοποίησε η ανάδοχος εταιρεία απ’ την περιοχή του έργου όπως ο νόμος ορίζει. Επιπλέον να κατατεθούν όλα τα στοιχεία και τα πρακτικά της συνεδρίασης σε όλες τις ελεγκτικές αρχές και στην Εισαγγελία"

Οι επικεφαλής ζητούν, «με δεδομένο «ότι δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα τα έγγραφα που έχει ζητήσει  με την αίτηση του στις 2 Ιουνίου   2022 ο συνάδελφος Πετράκος Αθανάσιος», τα εξής:

Α.  Τα τιμολόγια αγοράς των υλικών από το Λατομείο της Μεγαλόπολης

Β. Τις φορτωτικές για τη  μεταφορά των υλικών  από το ανωτέρω λατομείο

Γ. Τα ιδιωτικά συμφωνητικά με υπεργολάβους (Επισημαίνουμε ότι το Β και Γ   πρέπει  να έχουν κατατεθεί στην Εφορία)

ΤΕΛΟΣ ΖΗΤΑΜΕ  ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ κ.κ. Μουταφίδης Γεώργιος και Σμυρνιώτης   Μιχάλης να είναι στην υπηρεσία την προσεχή Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 στις 12 μ για να συναντηθούμε μαζί τους και  να μας δώσουν όλα τα έγγραφα ώστε να τα ελέγξουμε».