Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 00:47

Συνεργασία Περιφέρειας-Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας για έργα στα λιμάνια Κυπαρισσίας και Στούπας

Λιμάνι Κυπαρισσίας φωτό αρχείο Λιμάνι Κυπαρισσίας φωτό αρχείο

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΠΕΙΑ  

Έργα στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, στις υποδομές του αλλά και στη χερσαία ζώνη, θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύστερα από σχετική πρόταση που θα της υποβάλει το κρατικό Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας. Αυτό ανακοίνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως επίσης ότι συζητείται το θέμα της κατασκευής λιμανιού στη Στούπα αλλά και ότι θα συνεχιστούν τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στην Αίπεια προς το Πεταλίδι…

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα,τη μελετήτρια λιμενικών έργων Μαριλένα Φράγκου, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, Νίκο Αλεξανδρόπουλο κ.ά

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε σχετικά: “Κατά την σύσκεψη, συζητήθηκε το αίτημα των κατοίκων της Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης σχετικά με την επέκταση προς το Πεταλίδι του με προϋπολογισμό 3,5 εκ ευρώ έργου για την προστασία της περιοχής από την θαλάσσια διάβρωση, που ήδη εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη, παρουσία και της μελετήτριας του πιο πάνω έργου, αποφασίστηκε να υπάρξει μελέτη για την επέκταση των παρεμβάσεων αντιδιαβρωτικής προστασίας προς το Πεταλίδι.

Ακόμα, συζητήθηκε -παρουσία και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Νίκου Αλεξανδρόπουλου- η διάθεση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου πίστωσης για παρεμβάσεις επί της υποδομής στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και στη χερσαία του ζώνη. Θα προηγηθεί, όπως αποφασίστηκε, πρόταση εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας ως προς τις προτεινόμενες παρεμβάσεις στο λιμάνι της έδρας του Δήμου Τριφυλίας, προκειμένου να ανατεθεί η σχετική μελέτη.


Παναγιώτης Νίκας, Νίκος Αλεξανδρόπουλος 

Τέλος, στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε η κατασκευή του λιμανιού στην Στούπα, στον Δήμο Δυτικής Μάνης”.

Ακόμη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Νίκας και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Ν.Αλεξανδρόπουλος, υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την προμήθεια από την Περιφέρεια, προς όφελος του Λιμενικού Ταμείου, εξοπλισμού και υλικών καθαρισμού του θαλάσσιου περιβάλλοντος, κόστους 13.000 ευρώ.