Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 09:10

Ποια τμήματα Δια Βίου Μάθησης θα λειτουργήσουν στο Δήμο Οιχαλίας

Δημαρχείο Μελιγαλά Δημαρχείο Μελιγαλά

Εργαστήρι δημιουργίας κοσμήματος, Προληπτική ιατρική για την τρίτη ηλικία, Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κ.ά), Οικιακή μελισσοκομία, Ασθένειες και τρόποι αντιμετώπισης στη γεωργία, Λαογραφία του τόπου. Αυτά είναι τα έξι τμήματα που σχεδιάζει να λειτουργήσει ο Δήμος Οιχαλίας, στο πλαίσιο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης. Οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες καλούνται να υποβάλουν τη δήλωση συμμετοχή τους στον ιστότοπο του Δήμου Οιχαλίας: oichalia.gov.gr…

Ο Δήμος Οιχαλίας ανακοίνωσε συγκεκριμένα: «Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Οιχαλίας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Οιχαλίας στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212).

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Οιχαλίας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

Α/Α

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

 ΣΕ ΩΡΕΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

1

Εργαστήρι δημιουργίας κοσμήματος

50

 

Χ

2

Προληπτική ιατρική για την Τρίτη Ηλικία

25

X

Χ

3

Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα

(σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο,

πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ.)

25

Χ

Χ

4

Οικιακή μελισσοκομία

25

 

Χ

5

Ασθένειες και τρόποι αντιμετώπισης στη

 γεωργία

25

 

Χ

6

Λαογραφία του τόπου

25

Χ

 

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου του ενδιαφερόμενου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης: 

Τηλ. : 2724360320, 2724360322, 2724360350 και στον ιστότοπο Δήμου Οιχαλίας: oichalia.gov.gr

Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Ιωάννου

Ηλ.αλληλογραφία :  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.            

 Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας".