Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 17:50

Εξοπλισμός αντιμετώπισης ρύπανσης από πλοία στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Στην παραλαβή του εξοπλισμού απορρύπανσης ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος (στη μέση), ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς (αριστερά) και η επικεφαλής δημοτικής παράταξης, πρώην μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, Χάιδω Παναγιωτοπούλου Στην παραλαβή του εξοπλισμού απορρύπανσης ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος (στη μέση), ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς (αριστερά) και η επικεφαλής δημοτικής παράταξης, πρώην μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, Χάιδω Παναγιωτοπούλου

ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ (ΚΡΑΤΙΚΟΥ) ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΙΚ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεχίζει η διοίκηση του Νίκου Αλεξανδρόπουλου την υλοποίηση έργου για τα λιμάνια αρμοδιότητας του (κρατικού) Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας και σήμερα ο πρόεδρος παρέλαβε, στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, εξοπλισμό αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης από πλοία. Η απόκτηση του εξοπλισμού κατέστη δυνατή χάρη στη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και για το λόγο αυτό ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Νίκος Αλεξανδρόπουλος, ευχαριστεί τον περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα…

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του (κρατικού) Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας επισημαίνονται τα εξής: «Το Λιμενικό Ταμείο Νομού Μεσσηνίας παρέλαβε σήμερα, 12/01/2023, στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, εξοπλισμό αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης από πλοία στα λιμάνια αρμοδιότητας του Λ.Τ.Ν. Μεσσηνίας, μέσω της επιτροπής παραλαβής, η οποία συγκροτήθηκε νόμιμα, από τον Πρόεδρο του, κο Νικόλαο Αλεξανδρόπουλο. Ο εξοπλισμός αυτός, ο οποίος καθορίστηκε με την αρ. 02/10-02-2021 απόφαση του Λιμενάρχη Πύλου, θα εξυπηρετήσει τις περιοχές αρμοδιότητας του Λ.Τ.Ν. Μεσσηνίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πρόκληση περιστατικών ρύπανσης και αποφυγής εξάπλωσης αυτής.

Ο Πρόεδρος ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κο Παναγιώτη Νίκα, για την στήριξή του και την χρηματοδότηση της παραπάνω προμήθειας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω προγραμματικής σύμβασης του ΛΤΝ Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επίσης ευχαριστεί την Οικονομική Επιτροπή της Π.Π. για την ομόφωνη, θετική απόφασή τους.

Θα ακολουθήσουν παρόμοιες ενέργειες από το Λ.Τ.Ν. Μεσσηνίας, προκειμένου να θωρακιστούν οι περιοχές αρμοδιότητάς του, να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία και η ανάπτυξη αυτών».