Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 18:42

Ο Αλέξης Χαρίτσης στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου - Έργο σημαντικό για επιχειρήσεις και καταναλωτές

Ο Αλέξης Χαρίτσης στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου - Έργο σημαντικό για επιχειρήσεις και καταναλωτές

ΜΕΣΣΗΝΗ

Τις εργασίες στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, στο εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης, επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος δήλωσε ευτυχής για την προώθηση των εργασιών και τόνισε θα αναβαθμιστεί η εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή. Το συγκεκριμένο έργο, όπως και το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Κυπαρισσίας, που έχει προχωρήσει αρκετά περισσότερο, όπως επίσης αντίστοιχα έργα σε συνολικά 70 πόλεις της χώρας, δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος που σχεδιάστηκε όταν ο Αλέξης Χαρίτσης ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Τον Αλέξη Χαρίτση συνόδευσαν στην επίσκεψή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, Γιώργος Πετρόπουλος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, Τάσος Τσερπές…

“Είναι ευτυχές το γεγονός ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες”, δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου ή Open Mall, ήταν μια εμβληματική πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, “η οποία θα αναβαθμίσει την τοπική επιχειρηματικότητα και δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες, στους επιχειρηματίες, να μπορέσουν να αποκτήσουν μεγαλύτερη πρόσβαση στο καταναλωτικό κοινό. Είναι ένα πρόγραμμα ουσιαστικής ενίσχυσης της μικρής και μεσαίας επιχείρησης”. 

Ο Αλέξης Χαρίτσης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το έργο στη Μεσσήνη ξεκίνησε τέσσερα χρόνια μετά την ένταξή του στο πρόγραμμα, ενώ τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι σημαντικό και για το λόγο ότι έφερε σε συνεργασία τους Δήμους, με τους Εμπορικούς Συλλόγους κάθε περιοχής και με τα τοπικά Επιμελητήρια. 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, Γιώργος Πετρόπουλος, καλωσόρισε τον Αλέξη Χαρίτση και τόνισε ότι επί υπουργίας του “δόθηκε απλόχερα στην πόλη η δυνατότητα να υλοποιηθεί το έργο που θα αναδείξει το εμπορικό κέντρο και τις επιχειρήσεις του”. Τόνισε ότι το έργο δεν περιλαμβάνει μόνο τις αναπλάσεις στο εμπορικό κέντρο αλλά και αναβάθμιση των προσόψεων των καταστημάτων, καθώς και ψηφιακές εφαρμογές που θα δώσουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν με τους καταναλωτές. Τέλος ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα με την προώθηση του έργου, είπε ότι η δημοτική αρχή τα αντιμετώπισε, ενώ τόνισε ότι η συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου με το Επιμελητήριο για την προώθηση του έργου είναι άριστη. 

Τέλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Τάσος Τσερπές, επίσης καλωσόρισε τον Αλέξη Χαρίτση στο έργο, σημείωσε ότι το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου δρομολόγηθηκε και εντάχθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ σχολίασε ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση γιατί το έπρεπε να έχει παραδοθεί τώρα. Ο κ. Τσερπές κάλεσε τη δημοτική αρχή να τρέξει το έργο με όλες της τις δυνάμεις, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Χαρίτση στις επικείμενες εκλογές, τονίζοντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει πάλι κυβέρνηση και ο βουλευτής του υπουργός, “θα προστρέξει και πάλι προς βοήθεια στην πόλη μας”. 

Στ.Μ.