Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 20:09

Παρά το νόμο οι αποφάσεις για την ανάπλαση της πλατείας Φιλιατρών υποστηρίζει η αντιπολίτευση

Παρά το νόμο οι αποφάσεις για την ανάπλαση της πλατείας Φιλιατρών υποστηρίζει η αντιπολίτευση

ΖΗΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Οι αποφάσεις για την ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών είναι παρά το νόμο, υποστηρίζουν 19 περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, που ζητούν να συνέλθει εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να κλείσει αυτό το θέμα. Κάτοικοι και επαγγελματίες των Φιλιατρών θεωρούν ότι η ανάπλαση που σχεδιάζεται στην πλατεία από τη δημοτική αρχή Τριφυλίας και την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου, με 3.286.000 ευρώ, αλλοιώνει την ιστορία της πλατείας και αντιπροτείνουν ήπιες παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι ήδη με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει ταχθεί κατά της ανάπλασης που προωθούν η δημοτική και η περιφερειακή αρχή, ωστόσο η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας συνεχίζει τη διαδικασία. Η αντιπολίτευση τονίζει ότι με την τροπολογία Βορίδη, με την οποία επέστρεψαν στα Περιφερειακά Συμβούλια αρμοδιότητες των Οικονομικών Επιτροπών, είναι άκυρη η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης για τη μελέτη του έργου της ανάπλασης της πλατείας Φιλιατρών.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Γιάννης Μαλτέζος, είναι υποχρεωμένος να συγκαλέσει το Σώμα σε έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα, διαφορετικά μπορούν να το συγκαλέσουν οι αιτούντες περιφερειακοί σύμβουλοι.

Το αίτημα έχουν υποβάλει οι περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων του Πέτρου Τατούλη, του Γιώργου Δέδε, του Νίκου Γόντικα, του Θανάση Πετράκου, του Παναγιώτη Κάτσαρη και της Δήμητρας Λυμπεροπούλου.