Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 18:00

Ο Μανώλης Μάκαρης στους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Μανώλης Μάκαρης και υποψήφιες/ιοι σύμβουλοι του συνδυασμού "Πρώτα η Πελοπόννησος" στην έκθεση των Φιλιατρών Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Μανώλης Μάκαρης και υποψήφιες/ιοι σύμβουλοι του συνδυασμού "Πρώτα η Πελοπόννησος" στην έκθεση των Φιλιατρών

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 

Εξαιρετικά εποικοδομητική ήταν η περιοδεία που πραγματοποίησε την Κυριακή ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Μανώλης Μάκαρης, στην Τριφυλία γιατί ο Μανώλης Μάκαρης και τα μέλη του συνδυασμού του είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους πολίτες αλλά και με ειδήμονες, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή όπως όμως και για τις μεγάλες δυνατότητές της και τη δημιουργικότητα των κατοίκων της. 

 

Η περιοδεία ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων, όπου ο διευθυντής  Αλέξανδρος Τζωρτζίνης, ενημέρωσε για όλα τα θέματα και κυρίως εξέφρασε το μεγάλο του προβληματισμό για την έλλειψη γενικών γιατρών. Προσωπική δέσμευση του Μανώλη Μάκαρη είναι η υποστήριξη του συστήματος υγείας. Ειδικά για το Κ.Υ. Γαργαλιάνων είναι αναγκαίο να διοριστούν 4 γενικοί γιατροί, 1 παιδίατρος και 3 νοσηλευτές, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι τους χειμερινούς μήνες ανέρχονται σε περίπου 10.000 και τη θερινή περίοδο σε περισσότερους από 25.000. Παράλληλα θα πρέπει  να διοριστεί το αναγκαίο πλήρωμα του ασθενοφόρου για να είναι σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο και όχι μόνο στην πρωινή βάρδια, όπως είναι τώρα, γιατί, ως είναι γνωστό, είναι το πιο απομακρυσμένο Κέντρο Υγείας από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Στο Κ.Υ. Γαργαλιάνων υπάρχει και Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό Εργαστήριο, τα οποία βέβαια, δυστυχώς, δεν λειτουργούν.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Μανώλης Μάκαρης, επισκέφθηκε επίσης την πλατεία των Γαργαλιάνων και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, με τον οποίο πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής, σοβαρότερα από τα οποία είναι η έλλειψη Βιολογικού Καθαρισμού των λυμάτων, η υποστελέχωση του κέντρου υγείας, η μη δημιουργία παρακαμπτήριας οδού ώστε να μην διέρχονται μέσα από την πόλη των Γαργαλιάνων τα φορτηγά και τα υπόλοιπα μεγάλα οχήματα. 

Στα Φιλιατρά ο Μανώλης Μάκαρης και τα μέλη του συνδυασμού του επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας, όπου δεν υπήρχε κανένας γιατρός σε εφημερία, λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης και στη συγκεκριμένη υγειονομική δομή. 

Στα Φιλιατρά οι εκπρόσωποι του συνδυασμού “Πρώτα η Πελοπόννησος” επισκέφθηκαν την Έκθεση Αγροτικού – Κτηνοτροφικού εξοπλισμού “AgroVision Filiatra 2023”, η οποία είχε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ήταν πολύ καλά οργανωμένη, είχε πολλές συμμετοχές και οπωσδήποτε είναι ένα σημαντικό βήμα που μπορεί να δώσει ώθηση στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό της γεωργικής δραστηριότητας, τομέας που πρέπει να συμβάλει καθοριστικά στην αειφορική ανάπτυξη της Πελοποννήσου. 

Στα Φιλιατρά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Μανώλης Μάκαρης και τα μέλη του συνδυασμού του συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου για τα τοπική θέματα.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με παραγωγούς από την ευρύτερη περιοχή των Φιλιατρών, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται γιατί ένα έργο πνοής όπως το Φιλιατρινό Φράγμα παραμένει ανενεργό αφού δεν έχει προχωρήσει  η κατασκευή του απαραίτητου αρδευτικού δικτύου.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στην Κυπαρισσία και συγκεκριμένα στην Άνω Πόλη, όπου ο Μανώλης Μάκαρης και τα μέλη του συνδυασμού του είχαν συνάντηση με επιχειρηματίες της εστίασης του παραδοσιακού αυτού οικισμού, που έχει καταστεί πόλος επισκεψιμότητας. Οι επιχειρηματίες παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυριότερο από τα οποία είναι η έλλειψη χώρων στάθμευσης των αυτοκινήτων των επισκεπτών, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες, να σημειώνεται κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Άνω Πόλης, ακόμη και αυτοκίνητα να ανεβαίνουν και να σταθμεύουν στα πανέμορφα ιστορικά καλντερίμια της περιοχής. Είναι ένα πρόβλημα που πρωτίστως αφορά το Δήμο, ο οποίος θα πρέπει να βρει τους απαιτούμενους χώρους, ενώ η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Δήμο πρέπει να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα προστασίας της Άνω Πόλης ώστε να μην κινδυνεύσει η φυσιογνωμία της από την υπερβολική επισκεψιμότητα, σε σχέση με αυτή που μπορεί να υποδεχτεί, κατά τη θερινή περίοδο.