Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2025 09:53

Αγανάκτηση για τις ανεμογεννήτριες στο Μαυροβούνι - Συνέλευση των κατοίκων στο Βασιλίτσι και αποφάσεις για κινητοποιήσεις

Αγανάκτηση για τις ανεμογεννήτριες στο Μαυροβούνι - Συνέλευση των κατοίκων στο Βασιλίτσι και αποφάσεις για κινητοποιήσεις

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Την αγανάκτησή τους για την επιβολή απόφασης εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Μαυροβούνι του πρώην Δήμου Κορώνης, παρά τις αρνητικές αποφάσεις τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, υπογράμμισαν κάτοικοι της περιοχής, σε συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες, Κυριακή, στο Βασιλίτσι. Αποφάσισαν την υποβολή ένστασης κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τη συμμετοχή στην κινητοποίηση στην Καλαμάτα για το έγκλημα στα Τέμπη, στις 28 Φλεβάρη και άλλες δράσεις που θα κλιμακωθούν ανάλογα με τις εξελίξεις. 

 

Η συνέλευση των κατοίκων πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο Βασιλιτσίου. Σκοπός ήταν ο προγραμματισμός των κινητοποιήσεων ύστερα από τη θετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Το συντονιστικό της συνέλευσης πρότεινε να γίνει προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και να εντατικοποιηθούν οι κινητοποιήσεις.

Στις τοποθετήσεις τους οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την απόφαση και ακολούθως έκαναν προτάσεις σχετικές με τη μορφή των δράσεων που προτίθενται να αναλάβουν.

Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, είπε πως ο Δήμος θα αναλάβει τα έξοδα της προσφυγής.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα η Πελοπόννησος”, πέραν των άλλων, πρότεινε να κατατεθεί ψήφισμα κατά της απόφασης στην επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, Θάνος Ραδιώτης, τόνισε πως ο μόνος που δε δεσμεύεται από κανέναν είναι  ο κόσμος και αυτός είναι που θα δώσει τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, σημειώνοντας πως η παράταξη που εκπροσωπεί θα σταθεί δίπλα στους πολίτες.

Σημαντική ήταν η τοποθέτηση και η κατάθεση της εμπειρίας του προέδρου του χωριού Δόριζας Αρκαδίας, όσον αφορά την εναντίωση των κατοίκων της περιοχής στην εγκατάσταση μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας.

Ολοκληρώνοντας τις εργασίες της η συνέλευση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, να συμμετάσχει στη συγκέντρωση για το έγκλημα στα Τέμπη που θα γίνει στην Καλαμάτα και παράλληλα να προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες της προσφυγής κατά της απόφασης.

Σπ.Δ.