Παρασκευή, 02 Μαϊος 2025 10:36

Μεσσήνη: Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε τροποποιήσεις που θίγουν την περιουσία των δημοτών

Ο πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, Κώστας Ξηρογιάννης Ο πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, Κώστας Ξηρογιάννης

ΕΠΑΝΑΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

Την αντίδραση και αντίθεσή του εκφράζει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης για το Προεδρικό Διάταγμα (129/2025 -ΦΕΚ Δ’ 194/15.05.2025) με το οποίο ανακαθορίζονται τα όρια οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων, με αποτέλεσμα χιλιάδες οικόπεδα να καθίστανται πλέον μη οικοδομήσιμα. 

 

Στο θέμα αναφέρθηκε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, στη συνεδρίαση του Σώματος που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, υπογραμμίζοντας ότι “σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε τροποποιήσεις που θίγουν ακίνητα, που θίγουν την περιουσία των δημοτών, που ακυρώνουν την οικοδομησιμότητα, επηρεάζοντας και την ανάπτυξη μιας περιοχής”. Επίσης ο δήμαρχος ανέφερε ότι το Προεδρικό Διάταγμα αυτό είναι αντίθετο με τον εθνικό στόχο για την αναστροφή της κατάστασης στην περιφέρεια της χώρας, η οποία μαστίζεται από εγκατάλειψη. 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Γεωργακόπουλος, από την πλευρά του πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο να εκφράζεται η αντίθεση του Σώματος και οι συνέπειες που θα δημιουργηθούν. Ο δήμαρχος αποδέχτηκε την πρόταση, σημειώνοντας ότι το ψήφισμα θα αποσταλεί και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, που θα συνεδριάσει την άλλη εβδομάδα, προκειμένου να ληφθεί υπόψιν κατά τη συζήτηση του θέματος και τη διαμόρφωση της θέσης της ΚΕΔΕ επί του ζητήματος. 

Την αντίθεσή του υπογράμμισε και ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας, “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος. 

Στ.Μ.