Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 21:48

Θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οι δημοτικοί υπάλληλοι

Θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους οι δημοτικοί υπάλληλοι

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Δεν λειτούργησε σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας, καθώς ήταν καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας και κατά των απολύσεων. Χθες, αντιπροσωπεία του Σωματείου συμμετείχε στην πορεία που πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα…
(φωτογραφίες)

Η Ομοσπονδία των δημοτικών υπαλλήλων έχει αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή, στις αρχές της επόμενης εβδομάδα. Θα γίνουν και καταλήψεις δημοτικών καταστημάτων.
Αύριο, Τετάρτη, θα συνεδριάσει για το θέμα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, με άλλους δημάρχους της Πελοποννήσου επισκέφθηκαν χθες τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, στον οποίο και ανέφεραν ότι οι Δήμοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τη δημοτική αστυνομία, όπως επίσης δεν μπορούν να προστατεύσουν τα σχολεία χωρίς τους δημοτικούς φύλακες, γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αναθέσουν τη φύλαξη σε ιδιωτικές εταιρείες. Ο κ. Νίκας, που είναι πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης, τόνισε ότι οι δήμαρχοι έχουν κάθε διάθεση για συνεργασία με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αρκεί όμως να ζητηθεί από την πολιτεία η γνώμη τους. Επίσης σημείωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών «δεν είναι καθόλου ευτυχής» με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται.
Στ.Μ.